تاثیر خاک رس کلسینه مینودشت استان گلستان بر نفوذپذیری، دوام و بهبود ریزساختار بتن
Publish place: Modares Civil Engineering journal، Vol: 24، Issue: 5
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 64
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MCEJ-24-5_002
Index date: 24 February 2025
تاثیر خاک رس کلسینه مینودشت استان گلستان بر نفوذپذیری، دوام و بهبود ریزساختار بتن abstract
یکی از راه های رایج افزایش عمر بتن استفاده از پوزولان است، برخی از پوزولان ها که واکنش پذیری بالاتری نسبت به سیمان معمولی دارند با کاهش منافذ بتن منجر به مقاومت بیشتر و نفوذپذیری کمتر بتن می شوند. سازه های ساخته شده با بتن پرتلند معمولی، عموما دارای عملکرد مناسبی درشرایط سخت محیطی و عوامل مهاجم مخرب نیستند، حمله سولفاتی به فرآیند تخریب بتن در اثر انبساط ناشی از واکنش های سولفاتی درون بتن گفته میشود و در دراز مدت باعث کاهش پیوستگی، بروز ترک و ایجاد فروپاشی در ساختار بتن میشود که یک اثر آن کاهش مقاومت بتن است. افزودن متاکائولین باعث کاهش تخلخل در بتن می گردد، در نتیجه بتن های حاوی متاکائولین در مقایسه با بتن های معمولی نفوذپذیری کمتری دارند. در این تحقیق ازخاک رس کلسینه شده به عنوان پوزولان استفاده شد، ابتدا خاک تا دمای ۷۰۰ درجه سلسیوس به مدت ۳ ساعت حرارت داده شد تا فرایند کلسینه شدن صورت پذیرد سپس خاک رس کلسینه به همراه درصدی از پودر سنگ آهک و میکروسیلیس جایگزین سیمان گشت. هدف از این ترکیب برای مواد سیمانی رسیدن به طرح مخلوطی است که بتن های ساخته شده توسط آن در برابر شرایط محیطی مهاجم و خورنده مقاومت بهتری از بتن های معمولی داشته باشند. برروی نمونههای عمل آوری شده در محلول سولفات سدیم در این تحقیق بلورهای اترینگایت تشکیل شد که در نمونههای پوزولانی نسبت به نمونه شاهد کمتر بودند. در سنین ابتدایی ضریب جذب مویینه برای نمونه های حاوی خاک رس کلسینه از نمونه های شاهد بیشتر است اما با افزایش سن نمونه ها و کامل تر شدن واکنش های پزولانی این تفاوت بسیار کاهش می یابد. مقادیر مقاومت الکتریکی نمونهها نیز با گذشت زمان و افزایش درصد جایگزینی پوزولان افزایش پیدا کرد. همچنین در تمامی آزمایش های انجام شده افزودن میکروسیلیس باعث پر شدن فضا های خالی درون بتن شده و همچنین واکنش پذیری سریع تر میکروسیلیس در مدت زمان کوتاه تر ژل سیلیکاتی بیشتری نسبت به پوزولان خاک رس تولید کرده و باعث متراکم تر شدن بتن می شود. در این تحقیق از ۱۰طرح مخلوط در ۲ نسبت آب به مواد سیمانی ۳۵/۰ و ۴/۰ استفاده شد. در هر نسبت از خاک رس در درصد های ۱۰ و ۲۰ درصد، پودر سنگ آهک به ترتیب در درصد های ۳۰ و ۲۰ درصد و میکروسیلیس نیز به همراه ترکیب خاک و آهک در ۷ درصد وزنی به عنوان مواد پودری جایگزین سیمان شد. جهت بررسی خواص خاک تهیه شده اطمینان از آمورف بودن ذرات خاک و حضور ترکیبات پوزولانی بر روی آن آزمایش XRD انجام گرفت، همچنین برای بررسی و تحلیل دوام بتن از آزمایش های مقاومت سولفاتی، جذب مویینه و مقاومت الکتریکی بر روی نمونههای مکعبی ۱۰ سانتی در سن ۲۸ و۹۰ روزه استفاده شد. در این تحقیق طرح های شامل ۲۰ درصد رس کلسینه، ۲۰ درصد آهک و ۷ درصد میکروسیلیس دارای بهترین عملکرد در طرح های پوزولانی هستند و به عنوان طرح های بهینه پزولانی معرفی می گردند.
تاثیر خاک رس کلسینه مینودشت استان گلستان بر نفوذپذیری، دوام و بهبود ریزساختار بتن Keywords:
pozzolan , sulfate attack , ettringite , capillary absorption , electrical resistance of concrete , پوزولان , حمله سولفاتی , اترینگایت , جذب مویینه , مقاومت الکتریکی بتن
تاثیر خاک رس کلسینه مینودشت استان گلستان بر نفوذپذیری، دوام و بهبود ریزساختار بتن authors
حسن قزلسفلی
faculty of Civil Engineering, shahid rajaee teacher training university
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :