بهبود رفتار چرخه ای قاب های فولادی دارای ستون های CFT با استفاده از مهاربند و میراگرهای اصطکاکی دورانی
Publish place: Modares Civil Engineering journal، Vol: 21، Issue: 4
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 54
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MCEJ-21-4_014
Index date: 24 February 2025
بهبود رفتار چرخه ای قاب های فولادی دارای ستون های CFT با استفاده از مهاربند و میراگرهای اصطکاکی دورانی abstract
میراگرهای اصطکاکی دورانی، نوع خاصی از میراگرهای اصطکاکی هستند که دارای مزایای متعدد میباشند. میراگرها به منظور بهبود رفتار چرخهای سازهها در برابر بارهای ناشی از باد و زلزله مورد استفاده قرار میگیرند، این نوع میراگرها با دوران و باز دوران خود موجب استهلاک انرژی میشوند. در این تحقیق، به بررسی مقدار جابجایی و برش پایه سازه قابهای فولادی با ستونهای پرشده با بتن(CFT) در دو حالت سازه مهاربندی شده همراه با میراگرهای اصطکاکیدورانی و سازه بدون مهاربند و میراگرهای اصطکاکیدورانی پرداختهشدهاست. قاب مرکب فولادی (با ستونهای CFT) مهاربندی شده تحت اثر رکورد یازده زلزله حوزه نزدیک، در نرمافزار ETABS مدل سازی، تحلیل و طراحی شدهاست. استفاده از مهاربند به همراه میراگراصطکاکیدورانی، جابجایی مرکز جرم بام سازه را تحتاثر یازده رکورد زلزله مورد بحث در نرمافزاراجزاء محدود ETABS برای نه رکورد نسبت به حالت بدون میراگر بین ۱۳ تا ۴۹ درصد کاهش و برای دو رکورد افزابشی بین ۲ تا ۱۷ درصد داشتهاست. استفاده از مهاربند به همراه میراگرهایاصطکاکیدورانی برای هشت رکورد باعث کاهش برش پایه سازه به میزان ۱۱ تا ۳۷ درصد شده است. و در سه رکورد باعث افزایش برشپایه به میزان ۳ تا ۲۶ درصد شده است.
سپس یک قاب یک دهانه یک طبقه با همان مصالح و مشخصات در نرمافزاراجزاء محدود ABAQUSمدل سازی گردیده است. برای بارگذاری جانبی ستونها از پروتکل بارگذاری جانبی بر اساس ATC-۲۴ و دستورالعمل استفاده از میراگرها در طراحی و مقاوم سازی ساختمانها استفاده شده است. با توجه به ضابطه شماره ۷۶۶ سازمان برنامه و بودجه برای جابجایی ایجاده شده در اثر رکورد یازده زلزله معرفی شده در نرمافزار ETABS ازسیکلهای بارگذاری با فرکانس معادل ۱.۱۵T در نرمافزاراجزاء محدود ABAQUS استفاده شده است. استفاده از مهاربند و میراگراصطکاکیدورانی در نرمافزاراجزاء محدود ABAQUS تحت اثرهریک از رکوردهای مورد بحث جابجایی سازه را نسبت به سازه بدون مهاربند و بدون میراگر اصطکاکی دورانی به مقدار ۱۶ تا ۳۳ درصد کاهش داده است. استفاده از مهاربند به همراه میراگراصطکاکیدورانی در نرمافزاراجزاء محدود ABAQUS تحت اثرهر یک از رکوردهای مورد بحث باعث کاهش برش پایه شدهاست. مقدار کاهش نیرو برای رکورد زلزلههای مورد بحث یکسان نبوده و این مقدار از ۸ تا ۳۴.۷ درصد متغیر بوده است. نمودارهای هیسترزیس برش پایه سازههای مهاربندی شده را در دوحالت سازه با میراگر و بدون میراگر را به خوبی نشان دادهاند.
بهبود رفتار چرخه ای قاب های فولادی دارای ستون های CFT با استفاده از مهاربند و میراگرهای اصطکاکی دورانی Keywords:
Composite steel bending frames , Energy damping , Circular damping , Hysteresis curve , Stiffness , قاب های خمشی فولادی مرکب , استهلاک انرژی , سختی , میراگراصطکاکی دورانی , منحنی هیسترزیس
بهبود رفتار چرخه ای قاب های فولادی دارای ستون های CFT با استفاده از مهاربند و میراگرهای اصطکاکی دورانی authors
احمد ملکی
Faculty of islamic Azad University Maragheh Branch
علی ستاری
PhD student
محمد علی لطف اللهی
Professor of Civil Engineering, University of Tabriz
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :