ارتقاء عملکرد قاب خمشی فولادی با استفاده از اتصالات پس کشیده موضعی
Publish place: Modares Civil Engineering journal، Vol: 21، Issue: 4
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 50
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MCEJ-21-4_013
Index date: 24 February 2025
ارتقاء عملکرد قاب خمشی فولادی با استفاده از اتصالات پس کشیده موضعی abstract
مطالعات گستردهای در زمینه سیستمهای خودمرکزگرا توسط محقیقین صورت پذیرفته اما به دلیل تفاوتهای اجرایی چنین سازههایی، بکارگیری آنها رواج کافی نیافتهاست. نیاز به نیروی متخصص، نیاز به تجهیزات جهت ایجاد پسکشیدگی و نصب المانهای مستهلککننده انرژی از جمله مواردی هستند که موجب افزایش هزینه اجرای سازههای پسکشیده به نسبت اجرای سازههای با اتصالات متداول جوشی گردیدهاست. با توجه به هزینه نسبتا بالای بهسازی لرزهای با استفاده از اتصالات پسکشیده، استفاده بهینه از چنین سیستمهایی میتواند بعنوان راهکاری جهت بکارگیری بیشتر اینگونه سیستمها در طرحهای بهسازی لرزهای گردد. در همین راستا در این مقاله بهسازی لرزهای قاب خمشی فولادی با ایجاد سیستم پسکشیده به صورت موضعی و تنها در برخی از طبقات ارزیابی گردیدهاست. در ارزیابیهای صورتپذیرفته در این تحقیق ضرایب عملکرد و کارایی عملکرد معرفی و استفاده شدهاست. بر اساس نتایج این تحقیق مشاهده میگردد در صورت انتخاب الگوی مناسب بکارگیری اتصالات پسکشیده در برخی طبقات، میتوان عملکرد بالاتری به نسبت حالت بکارگیری اتصالات پسکشیده در تمامی طبقات بدستآورد. در بین قابهای سه طبقه بررسی گردیده در این مقاله، استفاده از اتصالات پسکشیده در دو طبقه اول با ارتقای عملکردی معادل ۲/۲۳ درصدی و در قابهای شش طبقه استفاده از اتصالات پسکشیده در چهار طبقه اول با ارتقای عملکردی معادل ۱/۳۰ درصدی مناسب ترین نتیجه را ارائه میدهند. همچنین استفاده از اتصالات پسکشیده به تنهایی در طبقات فوقانی در قابهای سه طبقه موجب ارتقای عملکرد ناچیز حدود ۳ درصدی و در قابهای شش طبقه موجب کاهش عملکرد حدود ۳۰ درصدی به نسبت قاب با اتصالات جوشی شدهاست.
ارتقاء عملکرد قاب خمشی فولادی با استفاده از اتصالات پس کشیده موضعی Keywords:
Posttensioned energy dissipating (PTED) connection , Performance Efficiency Factor (PEF) , Time history analysis , اتصالات پس کشیده با المانهای مستهلک کننده انرژی (PTED) , ضریب کارایی عملکرد(PEF) , تحلیل تاریخچه زمانی
ارتقاء عملکرد قاب خمشی فولادی با استفاده از اتصالات پس کشیده موضعی authors
امیر مهدی حیدری تفرشی
Ph.D. Candidate of Earthquake Engineering, Semnan University, Semnan, Iran
محسن گرامی
Professor in the Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :