سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از شتردو کوهانه جهت آینده نگاری برای بوم گردی در مناطق روستائی و عشایری

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 49

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NERUMA01_135

Index date: 3 March 2025

استفاده از شتردو کوهانه جهت آینده نگاری برای بوم گردی در مناطق روستائی و عشایری abstract

آینده نگاری تالشی نظام مند برای نگاه به آینده بلندمدت با هدف شناسایی فناوریهای نوظهور و تعیین بخشهایی که سرمایه گذاری در آنها احتمال سوددهی اقتصادی و اجتماعی بیشتری دارد. در راستای کسب درآمد براساس اکوتوریسم و بوم گردی با استفاده از شتر دو کوهانه می توان از شترسواری بیابانی و کوهستانی، عرضه شیر شتر و فرآورده های آن، محصوالت ساخته شده از چرم شتر، محصوالت ساخته شده از استخوان شتر، نقوش شتر، تزیین شتر، گردشگری شتر، مسابقه با شتر، نمایشگاه شتر و محصوالت آن، جشنواره شتر استفاده کرد. از چالش های بوم گردی و گردشگری با شتر می توان از آموزش شتربرای کارهای مرتبط، در دسترس بودن الگو برای تزئین، تامین علوفه، آب، و داشتن امنیت در محل، توانایی اداره گردشگری، آگاهی از شتر برای گردشگری موفق و پاسخگویی به بازار مصرف، دانستن نکات تجاری، مهارت در کار و تکمیل کار، جلب اعتماد گردشگران را نام برد. که در این موارد میبایست آموزش الزم بر اساس آینده نگاری مناسب انجام گیرد. خروجی این مقاله پیشنهاداتی است که بار مفاهیمی از نوع سیاست گذاری منسجم و برنامه ریزی زایا را با خود دارد. در این مقاله که نوعی آینده نگاری است، کشف منابع بالقوه خاص مناطق روستائی و عشایری (استفاده از شتر در مناطق کوهستانی) که با استفاده از مزیت هایی که در دست است، قادر به اشتغال زای پایدار و کسب درآمد از راه بوم گردی با تکیه به کشاورزی و دامپروری پایدار باشند تا از این مسیر جلوی مهاجرت از روستای مولد به شهر مصرف کننده گرفته شود.

استفاده از شتردو کوهانه جهت آینده نگاری برای بوم گردی در مناطق روستائی و عشایری Keywords:

استفاده از شتردو کوهانه جهت آینده نگاری برای بوم گردی در مناطق روستائی و عشایری authors

سعید زیبائی

دانشیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق، بخش تحقیق و توسعه فرآورده های بیولوژیک، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

ملیکا زیبائی

دانشجوی جامعه شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، مشهد، ایران

مقاله فارسی "استفاده از شتردو کوهانه جهت آینده نگاری برای بوم گردی در مناطق روستائی و عشایری" توسط سعید زیبائی، دانشیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق، بخش تحقیق و توسعه فرآورده های بیولوژیک، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران؛ ملیکا زیبائی، دانشجوی جامعه شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، مشهد، ایران نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی احیاء بوم شناختی بر پایه طبیعت (با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شتردو کوهانه, اکوتوریسم, بوم گردی, عشایری هستند. این مقاله در تاریخ 13 اسفند 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 49 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آینده نگاری تالشی نظام مند برای نگاه به آینده بلندمدت با هدف شناسایی فناوریهای نوظهور و تعیین بخشهایی که سرمایه گذاری در آنها احتمال سوددهی اقتصادی و اجتماعی بیشتری دارد. در راستای کسب درآمد براساس اکوتوریسم و بوم گردی با استفاده از شتر دو کوهانه می توان از شترسواری بیابانی و کوهستانی، عرضه شیر شتر و فرآورده های آن، محصوالت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از شتردو کوهانه جهت آینده نگاری برای بوم گردی در مناطق روستائی و عشایری با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.