سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شبیه سازی عددی ارتعاشات القایی تیغه پیزوالکتریک و مطالعه اثر افزایش جرم نوک تیغه بر فرکانس تشدید و میزان ولتاژ تولیدی

Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 24
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IHUMC-13-2_011

Index date: 8 March 2025

شبیه سازی عددی ارتعاشات القایی تیغه پیزوالکتریک و مطالعه اثر افزایش جرم نوک تیغه بر فرکانس تشدید و میزان ولتاژ تولیدی abstract

امروزه موضوع تامین انرژی یکی از چالش های کلیدی به شمار می رود. در تحقیقات سال های اخیر به منظور جستجو برای منابع انرژی پایدار، تجدیدپذیر و ارزان، برداشت انرژی از ارتعاشات ناشی از جریان سیال از اهمیت بالایی برخوردار است. در پژوهش حاضر، یک دستگاه برداشت انرژی از ارتعاشات ناشی از جریان هوا، متشکل از یک تیغه پیزوالکتریک مورد مطالعه قرار گرفته است. این تیغه با فاصله مشخصی در پایین دست یک سیلندر دایروی در معرض جریان سیال قرار دارد و شبیه سازی رفتار آن به کمک یک کد UDF اعمال شده در محیط نرم افزار فلوئنت انجام شده است. بر طبق نتایج به دست آمده از این مطالعه، جرم تیغه دربردارنده لایه پیزوالکتریک یکی از مهم ترین عوامل موثر بر میزان برداشت انرژی است و افزایش آن موجب بهبود در میزان ولتاژ خروجی خواهد شد. همچنین در این مطالعه تمرکز ویژه بر بررسی احتمال وقوع پدیده تشدید با تغییر در مقدار جرم نوک تیغه قرار دارد و مشاهده می شود که با افزایش جرم قرار گرفته بر نوک تیغه از ۹/۰ به ۵/۱ گرم، به دلیل کاهش فرکانس طبیعی تیغه، سرعت مورد نیاز جریان سیال برای وقوع پدیده تشدید تا ۲۰ درصد می تواند کاهش یابد. در این پژوهش اثر تغییرات جرم افزوده بر نوک تیغه به ازای ۳ مقدار مختلف بررسی شده که در تحقیقات پیشین مشاهده نمی شوند.

شبیه سازی عددی ارتعاشات القایی تیغه پیزوالکتریک و مطالعه اثر افزایش جرم نوک تیغه بر فرکانس تشدید و میزان ولتاژ تولیدی Keywords:

شبیه سازی عددی ارتعاشات القایی تیغه پیزوالکتریک و مطالعه اثر افزایش جرم نوک تیغه بر فرکانس تشدید و میزان ولتاژ تولیدی authors

محمد کاظم مویدی

دانشیار، دانشگاه قم، قم، ایران

الهه رازانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه قم، قم، ایران