بررسی پارامتریک کارآیی یک راکتور خورشیدی چندلوله ای به روش رهگیری اشعه مونت- کارلو
Publish place: Modares Mechanical Engineering، Vol: 19، Issue: 3
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 46
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MME-19-3_013
Index date: 11 March 2025
بررسی پارامتریک کارآیی یک راکتور خورشیدی چندلوله ای به روش رهگیری اشعه مونت- کارلو abstract
دریافت کننده خورشیدی که در مرکز کانونی سیستم های متمرکزکننده خورشیدی قرار دارد عموما شار تابشی شدیدی را تحمل می کند. تمرکز نامتقارن پرتوهای خورشیدی باعث می شود شار حرارتی روی قسمت های مختلف دریافت کننده به صورت یکنواخت توزیع نشود. این توزیع نامتقارن منجر به تنش های حرارتی در دریافت کننده می شود که روی عملکرد آن تاثیر منفی گذاشته و طول عمر مفید آن را کاهش می دهد. از این رو کاهش توزیع غیریکنواخت شار تابشی روی قسمت های مختلف دریافت کننده از جمله لوله های داخل آن امری ضروری است. هدف از این پژوهش بررسی توزیع شار متمرکز خورشیدی روی لوله های گرافیتی داخل یک راکتور خورشیدی ۵۰کیلوواتی است که قبلا برای تجزیه حرارتی متان طراحی شده و در یک کوره خورشیدی آزمایش شده است. در این مطالعه با استفاده از روش رهگیری اشعه مونت کارلو توان خورشیدی جذب شده توسط قسمت های مختلف این راکتور محاسبه شده و تاثیر ضریب جذب دیواره های راکتور و سایز روزنه ورودی روی میزان و توزیع توان جذب شده توسط لوله های داخل راکتور بررسی شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که روزنه ورودی ۱۶ سانتیمتری بیشترین جذب توان را داشته و منجر به توزیع شار خورشیدی یکنواخت تری می شود. جایگزین کردن دیواره های منعکس کننده به جای دیواره های جاذب نیز توان بیشتری توسط لوله ها جذب شده و توزیع شار بهتری را باعث می شود.
بررسی پارامتریک کارآیی یک راکتور خورشیدی چندلوله ای به روش رهگیری اشعه مونت- کارلو Keywords:
Solar Furnace , Concentrated Solar Power , Cavity Receiver , Flux Distribution , Monte-Carlo Ray Tracing Method , کوره خورشیدی , انرژی متمرکز خورشیدی , دریافت کننده مرکزی , توزیع شار , روش رهگیری اشعه مونت کارلو
بررسی پارامتریک کارآیی یک راکتور خورشیدی چندلوله ای به روش رهگیری اشعه مونت- کارلو authors
عبداله ریاحی
Energy Conversion Department, Mechanical Engineering Faculty, University of Guilan, Rasht, Iran
کاظم آتشکاری
Energy Conversion Department, Mechanical Engineering Faculty, University of Guilan, Rasht, Iran
جواد محمودی مهر
Energy Conversion Department, Mechanical Engineering Faculty, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :