بررسی اثر نرخ کرنش بر منحنی حد شکل دهی دولایه آلومینیوم- مس
Publish place: Modares Mechanical Engineering، Vol: 20، Issue: 8
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 61
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MME-20-8_019
Index date: 12 March 2025
بررسی اثر نرخ کرنش بر منحنی حد شکل دهی دولایه آلومینیوم- مس abstract
استفاده از ورق های دولایه به منظور بهبود خواص مکانیکی نظیر شکل پذیری، استحکام و بهبود خواص شیمیایی نظیر مقاومت در برابر خوردگی، باعث افزایش روزافزون این نوع مواد در صنعت شده است. در این پژوهش شکل پذیری ورق دولایه آلومینیوم- مس در نرخ کرنش بالا به کمک روش شکل دهی الکترومغناطیس بررسی می شود. شبیه سازی شکل دهی الکترومغناطیس ورق دولایه در نرخ کرنش بالا به کمک نرم افزار ماکسول و آباکوس انجام شد. با ساخت سیم پیچ و قالب و استفاده از ورق با هندسه های متفاوت و شبکه بندی ورق، نمودار حد شکل دهی در حالت تجربی نیز استخراج شد. نتایج شبیه سازی نشان داد که فشار الکترومغناطیس وارد بر ورق در چینش CA ۱۹% از چینش AC بزرگ تر است. با استفاده از معیار مشتق دوم کرنش، نمودار حد شکل دهی ورق دولایه آلومینیوم- مس استخراج شد. سطح نمودار حد شکل دهی ورق دولایه آلومینیوم- مس با ضخامت اولیه ۵/۰میلی متر در چینش AC نسبت به CA حدود ۳۰% بالاتر است. دلیل این بهبود این است که در چینش AC ورق با شکل پذیری بیشتر (مس) در لایه خارجی است و در مقابل تنش کششی وارده، مقاومت بیشتری در برابر گلویی شدن دارد. لایه بیرونی با شکل پذیری بهتر می تواند باعث بهبود شکل پذیری ورق دولایه شود. سطح نمودار حد شکل دهی ورق دولایه آلومینیوم- مس در نرخ کرنش بالا نسبت به حالت استاتیک در سمت راست حدود ۱۲۰ و در سمت چپ حدود ۵۰٪ بهبود داشته است. نتایج تجربی برای نمودار حد شکل دهی با نتایج شبیه سازی حدود ۶% اختلاف دارد.
بررسی اثر نرخ کرنش بر منحنی حد شکل دهی دولایه آلومینیوم- مس Keywords:
Two-Layer Sheet , Aluminum-Copper , Forming Limit Diagram , Formability , High Strain Rate , ورق دولایه , ورق آلومینیوم- مس , نمودار حد شکل دهی , شکل پذیری , نرخ کرنش بالا
بررسی اثر نرخ کرنش بر منحنی حد شکل دهی دولایه آلومینیوم- مس authors
میلاد شبان پور
Mechanical Engineering Department, Mechanical Engineering Faculty, Amirkabir University of Technology, Tehran, Iran
علیرضا فلاحی آرزودار
Mechanical Engineering Department, Mechanical Engineering Faculty, Amirkabir University of Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :