سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین اولیه صلاحیت داوری توسط دادگاه ملی

Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 13
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_CLRM-28-4_001

Index date: 18 March 2025

تعیین اولیه صلاحیت داوری توسط دادگاه ملی abstract

بند ۱ ماده ۸ قانون نمونه آنسیترال و بند ۳ ماده ۲ کنوانسیون نیویورک بیانگر تکلیفی است که دادگاه در زمینه ارجاع به داوری دارد. مواد  مورد اشاره دادگاه را مکلف می کند که در صورت درخواست یکی از طرفین، موضوع را به داوری ارجاع نماید مگر اینکه تشخیص دهد قرارداد داوری معتبر نیست. پژوهش ها نشان می دهد که بررسی قضات در این فرض می تواند به دو صورت انجام شود: الف: بررسی اجمالی ب: بررسی ماهوی. تفاوت مهم میان این دو شیوه آن است که اعلام نتیجه دادگاه در بررسی اجمالی مطابق اکثر نظام های حقوقی رای محسوب نمی شود؛ اما زمانی که دادگاه در زمینه توافق نامه داوری بررسی ماهوی انجام دهد منجر به صدور رای خواهد شد. طرفداران نظریه بررسی اجمالی معتقدند که احترام به اصل صلاحیت بر صلاحیت، ایجاب می کند که داوران اولین قضات صلاحیت خود باشند اما در مقابل نگارندگان در این پژوهش استدلال کرده اند که در پیش نویس بند ۱ ماده ۸ قانون نمونه آنسیترال، پیشنهاد درج عبارتی که مفهوم بررسی اجمالی را تداعی می کند داده شده است اما توسط اعضای کارگروه آنسیترال مورد قبول واقع نشد و همچنین پذیرش مطلق اثر منفی اصل صلاحیت بر صلاحیت بر خلاف روند کاهشی دخالت دادگاه ها در امر داوری و استقرار و توسعه نهاد داوری به عنوان یک مرجع مستقل است و منجر به تعارضات تئوریک خواهد شد و نتیجه معکوس دارد. آرای قضایی در این زمینه کاملا متشتت است اما به نظر می رسد رویکرد آرائی که نظر میانه را با پذیرش عناصر هر دو نظریه پذیرفته اند صحیح تر است.

تعیین اولیه صلاحیت داوری توسط دادگاه ملی Keywords:

Preliminary Determination of the Jurisdiction of the Arbitral Court , The Principle of Jurisdiction over Jurisdiction , International Commercial Arbitration , UNCITRAL Model Law , New York Convention , Court's Intervention in Arbitration. , تعیین اولیه صلاحیت دیوان داوری , اصل صلاحیت بر صلاحیت , داوری تجاری بین المللی , قانون نمونه آنسیترال , کنوانسیون نیویورک , مداخله دادگاه در داوری.

تعیین اولیه صلاحیت داوری توسط دادگاه ملی authors

محمدجواد حسین پور

Master's student in Private Law, Faculty of Law and Political Sciences, Allameh Tabatabai University, Tehran, Tehran.

علی انصاری

Associate Professor of Private Law, Faculty of Law and Political Sciences, Allameh Tabatabai University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
A. Books:۱۱. Bantekas, I., Ortolani, P., Ali, S. F., Gómez, ...
Garner, B. A. (Ed.). (۲۰۰۹). Black's Law Dictionary (۹th ed.). ...
Lew, Julian D. M. (۲۰۰۳) Comparative International Commercial Arbitration, Wolters ...
UNGUIDELINE, UNCITRAL Secretariat Guide on the Convention on the Recognition ...
C. Thesis & Dissertation:۲۱. Lindelöw, Karl (۲۰۱۳) Skiljeavtalet som rättegångshinder-En ...
Fortese, F. (۲۰۲۲). Early determination of arbitral jurisdiction: Balancing efficacy, ...
خزاعی، حسین(۱۳۸۶)حقوق تجارت بین الملل، داوری، انتشارات قانون، چ اول، ...
شیروی، عبدالحسین (۱۳۹۸). داوری تجاری بین المللی. سازمان مطالعه و ...
موزز، مارگارت (۱۳۹۸). اصول و رویه های داوری تجاری بین ...
نیک بخت، حمیدرضا (۱۴۰۲) داوری «اختلافات مدنی_بازرگانی» کتاب راهنمای عمل، ...
ب) مقالات۶. جهانیان، مجتبی و مرتضی شهبازی نیا(۱۳۹۸) اعمال اصل ...
شمسی، جواد و همایون مافی (۱۴۰۲) اثر منفی اصل صلاحیت ...
مافی، همایون و حسین تاری (۱۳۹۴). اعتبار امر مختوم آرای ...
ج) آراء۹. دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۰۳۰۰۷۴۳، تاریخ ۱۵/۰۶/۱۳۹۱، شعبه ۳ دادگاه ...
رای شماره ۶۶۵/۸ به تاریخ ۰۳/۱۲/۱۳۷۱ صادره شعبه هشتم دیوان ...
د) نظریه مشورتی۱۱. نظریه مشورتی شماره ۷/۹۵/۲۸۹۸ مورخ ۱۲/۱۱/۱۳۹ ...
نمایش کامل مراجع