سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گردشگری و امنیت اجتماعی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,142

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GALIKASHPNU01_062

Index date: 19 January 2014

گردشگری و امنیت اجتماعی abstract

جغرافیا علم انسانی تر کردن انسان ها است. و از مهمترین اهداف آن تلاش جهت برقراری عدالت فضایی برای رسیدن به توسعه ی پایدار می باشد. گردشگری بزرگترین و پررونق ترین صنعت جهان است، انتظار می رود که در قرن بیست و یکم نیز این صنعت پیشتاز بوده و سیر صعودی آن ادامه یابد. گردشگری یک قدرت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بزرگ و البته پدیده ای بسیار سیاسی است. امنیت و گردشگری دو مقوله وابسته به یکدیگر در ارتباط تنگاتنگ در مناسبات داخلی و خارجی هستند. امنیت و گردشگری در تعامل دوجانبه هم می توانند تأثیر افزایشی بر هم داشته باشند و هم تأثیر کاهشی. به این معنا که افزایش (یا کاهش) امنیت، باعث رونق (یا رکود) گردشگری خواهد شد و بالعکس، بنابراین گردشگری ارتباط مستقیم با مقوله امنیت است. ایجاد امنیت، تسهیلات و ارائه امکانات رفاهی و خدماتی لازم به گردشگران از جمله وظایف اصلی دولت ها نسبت به جریان گردشگری می باشد گردشگری پدیده ای است که با انسان و انگیزه ها، خواسته ها، نیازها و آرزوهای او که منبعث از فرهنگ جامعه است ارتباط دارد. می توان گفت محرک اصلی گردشگری، اختلاف فرهنگ هاست. فرهنگ با نفوذ پرتوان خود، می تواند ماهیت، هدف، ساختار و کارکرد گردشگری را توضیح دهد. گردشگر و میزبان دارای فرهنگ و الگوهای اجتماعی متفاوتی هستند و در زمان گردش با هم تعاملاتی دارند. تأثیرات فرهنگی و اجتماعی آن ها بر یکدیگر دارای اهمیت ویژه ای است. در مقاله حاضر با استناد به مطالعات مختلف با روشی شناختی – تحلیلی به بررسی اثرات فرهنگی و اجتماعی گردشگری می پردازیم تا ضمن شناخت ابعاد گردشگری، اثرات آن را بر فرهنگ و اجتماع نشان دهیم. نتایج تحلیل نشان می دهد گردشگری نقش مهمی در ایجاد تغییرات فرهنگی دارد، هم باعث رواج و تقویت عناصر فرهنگی مثبت می شود و هم ناهنجاری اجتماعی در یک فرهنگ را ایجاد می کند. امنیت و میزان آن برای کلیه نظامهای سیاسی و شهروندان آن صرفنظر از سطح توسعه اقتصادی - اجتماعی و نوع ایدئولوژی حاکم بر آن، مهمترین و با اولویتترین مسئله به شمار میآید. مقوله امنیت یک آرمان و مطلوبی است که به عنوان یکی از حقوق اساسی مردم همواره مطرح بوده است. در این مقاله رابطه گردشگری و امنیت روانی که جوامع و دولت ها نقش مستقیم و غیر مستقیم در این زمینه دارند،مورد تحلیل قرار می گیرد و بر طبق یافته های بدست آمده نیروی انتظامی باید در زمینه تامین امنیت همکاری کامل و هماهنگی داشته باشند، و این نیرو را در جریان تمام فعالیتهایی که به نوعی مستقیم یا غیرمستقیم با امنیت مرتبط است، قرار دهند. از دیدگاه یک گردشگر، نیروی انتظامی پشتیبان و محافظ جان و مال گردشگران و تامین کننده امنیت در مکانهای مورد بازدید آنها است که باعث میشودآنها از این سفر گردشگری خود لذت کافی ببرند و بدون هیچگونه آسیب و صدمه و با خاطرهای خوش این مقصد گردشگری را ترک کنند و علاوه بر آن این فعالیت نیز باید حالت دو سویه داشته باشد یعنی باید به گردشگران نیز همانند نیروی انتظامی آموزش داده شود، که این آموزش علاوه بر مسائل مختلف گردشگری و معرفی مکانها و فرهنگ جامعه و مردم جامعه میزبان باید تا حدی مسائل امنیتی و وظایف نیروهای انتظامی مطابق قانون و نیز محدودیتها ممنوعیتهای فرهنگی و اجتماعی و تذکر پرهیزها و اجتناباتی که گردشگران باید انجام دهند، را شامل شود که نیروی انتظامی در این زمینهها اطلاعات مفید و مناسب میتوانند به گردشگران ارائه کند .

گردشگری و امنیت اجتماعی Keywords:

گردشگری , فرهنگ , اجتماع , گردشگر , میزبان. احساس امنیت اجتماعی

گردشگری و امنیت اجتماعی authors

برات محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
برنز، پیتر.، م، 1385، درآمدی بر مردم شناسی گردشگری، ترجمه ...
فکوهی، ناصر، 1382، تاریخ اندیشه و نظریه های انسان شناسی، ...
کظمی، مهدی، 1382، تاثیرات فرهنگی جهانگردی بر جوامع، فصلنامه جهانگردی، ...
وای گن، چاک، 1377، جهانگردی در چشم اندازی جامع، ترجمه ...
گندمکار، امیر (1388) برآورد وتحلیل شاخص اقلیم گردشگری در شهرستان ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گردشگری و امنیت اجتماعی" توسط برات محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور ارومیه نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر پارک های ملی و تالاب ها با محوریت استان گلستان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گردشگری، فرهنگ، اجتماع، گردشگر، میزبان. احساس امنیت اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 29 دی 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1142 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جغرافیا علم انسانی تر کردن انسان ها است. و از مهمترین اهداف آن تلاش جهت برقراری عدالت فضایی برای رسیدن به توسعه ی پایدار می باشد. گردشگری بزرگترین و پررونق ترین صنعت جهان است، انتظار می رود که در قرن بیست و یکم نیز این صنعت پیشتاز بوده و سیر صعودی آن ادامه یابد. گردشگری یک قدرت اقتصادی، اجتماعی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله گردشگری و امنیت اجتماعی با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.