ارزیابی نحوه توارٍ طول سنبله در جو با استفاده از تجزیه میانگین نسل ها

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 725

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0054

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

Abstract:

بررسی نحوه توارث، نوع عمل ژن ها و تعیین روش مؤثر اصلاحی در جهت بهبود صفات مورفولوژیک از اهمیت زیادی برخوردار است. به منظور مطالعه نحوه تورث صفت طول سنبله در جو با استفاده از تجزیه میانگین نسل ها، سه والد با خصوصیات متفاوت مورد استفاده قرار گرفت. والدین مورد بررسی شامل ریحان، کویر و ماکوئی بودند. تلاقی های مورد بررسی شامل ریحان x ماکوئی و کویر x ماکوئی بودند. والدین همراه با نسل های( BC(1), F(2), F(1 و( BC(2 حاصل از این تلاقی ها در شرایط مزرعه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شدند. میانگین مربعات نسل ها (تیمار) برای تلاقی ها مورد بررسی معنی دار بود. تجزیه میانگین نسل ها با استفاده از آزمون مقیاس مشترک که همزمان تمام نسل ها را مورد آزمون قرار می دهد، صورت گرفت. برای تلاقی ریحان x ماکوئئ، مدل 5 پارامتری مشتمل بر [i],[h],[d],m و [1] بهترین برازش را داشت. برای تلاقی کویر x ماکوئی مدل 6 پارامتری برازش داده شد. نتایج این آزمون نشان داد که در کنترل صفت طول سنبله در تلاقی ریحان x ماکوئی اثر غالبیت به همراه اثرات ایپستازی شامل اثر متقابل افزایشی x افزایش و اثر متقابل غالبیت x غالبیت نقش مؤثری دارند. در تلاقی کویر x ماکئوی با استفاده از مدل 6 پارامتری، علاوه بر اثرات فوق، اثر افزایشی نیز در کنترل توارث این صفت نقش داشت.

Authors

حامد کریمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج- دانشکده کشاورزی- گروه اصلاح نباتات

خداداد مصطفوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه زراعت و اصلاح نباتات، کرج، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :