سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی شعر تصویری در شعر معاصر فارسی و انگلیسی جایگاه، ویژگیها، و گونه ها

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,582

This Paper With 29 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MYTHICAL01_003

Index date: 29 January 2014

بررسی تطبیقی شعر تصویری در شعر معاصر فارسی و انگلیسی جایگاه، ویژگیها، و گونه ها abstract

شعر تصویری یا دیداری (Concrete Poetry) گونه ای از قالب شعری است که در نگارش آن نوعی شکل تجسمی ایجاد می شود . در این گونه ی شعری، واژگان شعری، سطرها، و مصرا عها به ترتیبی قرار گرفته و نگاشته می شوند تا شعر در مجموع طرح و شکلخاصی که بیانگر درونمایه و موضوع، معنا و حتی حالت شاعراست را شکل دهد و به تصویر کشد . در شعر تصویری، شاعر با استفاده از شیوه های هنجار گریزی به نگارش نقاشانه ی شعر می پردازد وشعر به گفته ی هوراس نقاشی کلمات می شود: شاعر شعر را با کلمات نقاشی کرده، به آن حالت ملموس و نوشتاری- دیداری می دهد. هر چند این قالب شعری در گذشته هم رواج داشته و شاعرانی چند بر این سیاق به آفرینش شعریپرداخته اند، اما در شعر معاصر، بویژه با رواج هنر های تجسمی (گرافیک و فیلم ) و شرائط خاص روانی - اجتماعی، شاعران بیشتر به آن روی آورده و با خلق اشکال و تصاویر ملموس و دیداری که از واژگان شعری می توان ساخت توجه مخاطب را به آن جلب کردهاند تا مخاطب به جای خواندن و شنیدن کلمات، صدا، ریتم و آهنگ، وزن، و ... به تماشای شعر بنش یند. در خلق این گونه ی شعری، شاعران در نقاشی شعر و ایجاد تصویرها و شکلهای کلامی از شیوه های گوناگونی چون جدا نویسی، تجزیه ی واحد های کلامی،تغییرسطرهای شعر، تقطیع هجاها در سطرهای شعر و ... بهره می گیرند . در شعر معاصر فارسی و انگلیسی، شعر تصویری بخشی ا ز پیکره ی شعری است . مقاله ی حاضر به بررسی تطبیقی مشخصه های سبکی و محتوائی نمونه هائی از شعر تصویری شاعران نوپرداز معاصرفارسی و انگلیسی می پردازد و ویژگی های مشترک و تفاوت های آنها را نشان می دهد. برآیند این بررسی و پژوهش هائی از این دست می تواند در خوانش ، تحلیل، و بازشناسی این گونه اشعار و نیز در مطالعات ادبیات تطبیقی معاصر راهگشا باشد.

بررسی تطبیقی شعر تصویری در شعر معاصر فارسی و انگلیسی جایگاه، ویژگیها، و گونه ها Keywords:

بررسی تطبیقی شعر تصویری در شعر معاصر فارسی و انگلیسی جایگاه، ویژگیها، و گونه ها authors

موسی احمدیان

استادیار گروه زبان و ادبیات انگلیسی، دانشگاه اراک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bense, M., 1969. Manifesto of Concrete Poetry. Reinbek bei Hambeing, ...
_ P., 1978. Concerning Concrete Poetry. an _ _ _ ...
Kennedy, R., 1980. Dreams in the Mirror: A Biography of ...
Kermode, F. and Hollander, J. (ed.), 1973. The Oxford Anthology ...
_ _ _ _ Sense (vol. Slot, M. E. (ed.), ...
in Concrete". Online, available at Flowers؛ ---------- 2007. http : ...
_ _ _ Study of Inscription in Roseliep, R. 1992. ...
Westerweel, B., 1984. Pattern and patterning: A Study of four ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی شعر تصویری در شعر معاصر فارسی و انگلیسی جایگاه، ویژگیها، و گونه ها" توسط موسی احمدیان، استادیار گروه زبان و ادبیات انگلیسی، دانشگاه اراک نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش کشوری افسانه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شعرتصویری/دیداری، نقاشی کلمات، آفرینش شعری، تصویر کلامی، پیکره ی شعری، شعر معاصر، ادبیات تطبیقی هستند. این مقاله در تاریخ 9 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1582 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شعر تصویری یا دیداری (Concrete Poetry) گونه ای از قالب شعری است که در نگارش آن نوعی شکل تجسمی ایجاد می شود . در این گونه ی شعری، واژگان شعری، سطرها، و مصرا عها به ترتیبی قرار گرفته و نگاشته می شوند تا شعر در مجموع طرح و شکلخاصی که بیانگر درونمایه و موضوع، معنا و حتی حالت شاعراست را ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی شعر تصویری در شعر معاصر فارسی و انگلیسی جایگاه، ویژگیها، و گونه ها با 29 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.