بررسی تأثیرات تزریق بتن به پی برج کج شده ی ارگ کریم خان زند شیراز بر روی فرکانس غالب ارتعاش و شاخص آسیب پذیری آن با استفاده از اندازه گیری ریزلرزه ها

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,631

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEOTEC01_083

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

Abstract:

شاخص آسیبپذیری سازه با جابجایی نسبی سازه در ارتباط است و این جابجایی خود وابسته به شتاب وارده از زمین لرزه به ساختمان است و یکیاز پارامترهای کلیدی در محاسبه آن فرکانس ارتعاش آزاد سازه می باشد. به بمنظور بدست آوردن فرکانس ارتعاش سازه از روش های مختلفی ازجمله روابط تجربی، مدلسازی در نرم افزار و اندازه گیری و تحلیل ریزلرزه ها (Microtremor Measurements) می توان استفاده کرد. در ساختمان های تاریخی به علت عدم دردسترس بودن مشخصات مصالح و عدم امکان انجام روش های آزمایشگاهی که با امکان تخریب این سازه ها همراه است، تنها راه عملی استفاده از برداشت ریزلرزه ها می باشد. در این مقاله، ابتدا با استفاده از روش نسبت طیفی طبقاتی (FSR) فرکانس غالب ارتعاش دو برج ارگ کریم خان زند که یکی از آن ها پس از وقوع نشست و کج شدن با تزریق بتن به زیر آن تقویت شده، محاسبه شده است.سپس با استفاده از روابط مربوطه شاخص آسیب پذیری این دو برج بدست آمده است. نتایج نشان دهنده ی پایین تر بودن فرکانس ارتعاش و بالا تربودن شاخص آسیب پذیری برج نشست کرده می باشد.

Keywords:

اندازه گیری ریزلرزه ها , فرکانس غالب ارتعاش , شاخص آسیب پذیری , نسبت طیفی , ارگ کریم خان زند

Authors

رامین ربیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه صنعتی شیراز

محمدعلی هادیان فرد

استادیار دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :