اثر نسبت اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی به نیتروژن (COD/N) و غلظت اکسیژن محلول (DO) بر راندمان حذف سیانید با استفاده از راکتور بیوفیلمی با بستر متحرک(MBBR)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,176

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_059

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

مقدمه و اهمیت موضوع: سیانید یکی از آلاینده های است که به طور گسترده در صنایع مختلف از جمله نساجی، پلاستیک، رنگ سازی، عکاسی، آبکاری فلزات، کشاورزی و معدن کاری به عنوان ماده خام مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله روش های حذف این آلاینده می توان به فرآیندهای فیزیکی مانند رقیق سازی، جذب بر روی کربن فعال و تقطیر و روش های شیمیایی مانند ازن زنی در شرایط قلیایی، کلریناسیون، فلوتاسیون اشاره کرد. امروزه روش های بیولوژیکی حذف آلاینده ها به دلیل هزینه بهره برداری پایین و دوستدار محیط زیست بودن توجه زیادی به خود جلب کرده اند. در این مطالعه از سیستم راکتور بیوفیلمی با بستر متحرک که توانایی خود را درحذف برخی آلاینده ها اثبات نموده است، استفاده گردید. از جمله مهمترین پارامترهای موثر بر عملکرد این سیستم می توان به نسبت COD/N و غلظت اکسیژن محلول DO اشاره کرد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان حذف سیانید توسط سیستم MBBR با توجه ویژه به اثر نسبت COD/N و اکسیژن محلول(DO) می باشد.مواد و روشها: جهت انجام این مطالعه از یک راکتور استوانه ای از جنس پلکسی گلاس با قطر داخلی 10 cm و ارتفاع cm 75 و حجم موثر 5 لیتر و بستر پلی اتیلنی استفاده گردید. فاضلاب ورودی به سیستم به صورت دست ساز آماده شد.کلیه سنجش ها بر اساس کتاب روش های استاندارد آزمایشات آب و فاضلاب انجام گرفت. نتایج و بحث :راندمان حذف سیانید در غلظت اکسیژن محلول 2 میلی گرم اکسیژن بر لیتر و زمان ماند هیدرولیکی 16 ساعت با نسبت های 1، 5، 10، 20 و 30 میلی گرم بر لیتر، به ترتیب 42، 55، 70، 82 و 85 درصد به دست آمد. در غلظت های 5/0، 1، 2، 4 و6 میلی گرم اکسیژن بر لیتر در نسبت COD/N برابر 20 و زمان ماند هیدرولیکی 16 ساعت به ترتیب راندمان های14 ، 57، 82، 87 و 89 درصد حذف سیانید به دست آمد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که با افزایش نسبت COD/N راندمان حذف سیانید افزایش می یابد. با افزایش غلظت اکیسژن محلول، راندمان حذف سیانید افزایش می یابد، اما با افزایش DO از 4 به 6 میلی گرم اکسیژن بر لیتر از سرعت حذف سیانید به مقدار قابل ملاحظه ای کاسته می شود.

Keywords:

سیانید , فاضلاب , راکتور بیوفیلمی با بستر متحرک , COD , DO

Authors

احمد خدادادی دربان

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تربیت مدرس

بهمن فصاحت آقباش

دانشجوی کارشناسی ارشد

بیتا آیتی

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

ابوالفضل حسن بیکی

دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ دوست ح.، دلواز م. کاربرد راکتورهای بیوفیلمی با بستر ...
  • cyanide wastes in gold mining: process review. Biotechnol. Lett 2003; ...
  • of an organism oxidizing thiocyanate. J. Gen. Microbiol. 1954; 10(2): ...
  • Bacteriological Reviews 1976; 40(3): 652. [4] ...
  • cyanides, with and without sewage. J. Appl. Chem. 1954; 4(8): ...
  • United States that produce cyanogenic compounds. Economic Botany 1976; 30(4): ...
  • Shubha D: Biological Treatment of Cyanide Containing Wastewater. Research Journal ...
  • Cyanide in industrial wastewater, and its removal: a review _ ...
  • kwiatkowska A, Soboleweskal _ Wojnowska- baryla I: Nitrogen removal from ...
  • biological carbon and nitrogen removal performance in the industria activated ...
  • Guo W, Zhang J, Wu H: Nitrogen removal in intermittently ...
  • نمایش کامل مراجع