تحلیل هیدروژئوشیمیایی آب های آشامیدنی بطری شده ایران با نگاهی به اثرات بهداشتی و زیست محیطی
Publish place: 16th the national conference on environmental health
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 939
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_160
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
Abstract:
مقدمه و اهمیت موضوع: نظر به تقاضای بالا در مصرف آب های معدنی و بطری شده، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات زیست محیطی و بهداشتی تولید و مصرف این محصولات و همچنین ارزیابی کیفیت هیدروژئوشیمیایی آب های بطری شده انجام گردید.مواد و روش ها: ضمن بررسی متون در خصوص اثرات زیست محیطی و عوارض بهداشتی مرتبط با تولید و مصرف آب های معدنی و بطری شده، تعداد 10 نوع آب معدنی مارک های پر مصرف از بازار عرضه، تهیه و از نظر محتوی معدنی با روش های استاندارد آنالیز گردید. کیفیت مربوطه با استفاده از نمودارهای استیف و پایپر تحلیل و با حدود استاندارد ملی مقایسه شد.نتایج و بحث: بر اساس نمودار استیف 70% نمونه های بررسی شده از نوع بیکربناته، 20% سولفاته و 10% کلروره بود. تفاوت های قابل توجهی از نظر املاح در نمونه ها مشاهده گردید، به طوری که مقادیر EC از 6/98 تا 557 میکرو زیمنس بر سانتی متر و به طور میانگین 19± 96/354 بود. از نظر سختی 50% آب های بررسی شده سخت، 10% خیلی سخت، 20% جزو آب های سبک بوده و 20% نیز از سختی متوسط برخوردار بود. در برخی از نمونه ها نتیجه آنالیز انجام شده با برچسب بطری تفاوت معنی داری داشت. بر اساس یافته ها خطر آلودگی میکروبی و نشت فلزات مرتبط، فتالات ها و آنتیموان از بطری های پلاستیکی مهمترین مخاطرات بهداشتی هستند.مهمترین اثر زیست محیطی مرتبط شامل افت سطح آبخوان ها بدلیل برداشت بی رویه و دفع بطری های مصرف شده می باشد. نتیجه گیری: آب های معدنی و بطری شده بررسی شده دارای کیفیت متفاوتی از هم بودند. لازم است رهنمودهای ملی در خصوص کیفیت مطلوب مورد نیاز تهیه و ارائه شود.
Keywords:
Authors
محمد مسافری
دانشیار مرکز تحقیقات کیفیت آب دانشگاه علوم پزشکی تهران و گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سپیده نعمتی منصور
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
مینا عباس زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :