سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی سینتیک فرآیندهای فتوکاتالیستی اکسید روی و اکسید روی-سیلیکا در رنگبری پساب رنگی حاوی رنگزای متیلن بلو

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,108

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH16_305

Index date: 14 March 2014

بررسی سینتیک فرآیندهای فتوکاتالیستی اکسید روی و اکسید روی-سیلیکا در رنگبری پساب رنگی حاوی رنگزای متیلن بلو abstract

مقدمه و اهمیت موضوع: صنایع مختلفی از مواد رنگزا، برای رنگ آمیزی محصولات تولیدی خود استفاده می کنند. صنعت نساجی از صنایع مصرف کننده رنگ و تولید کننده فاضلاب های رنگی به دلیل عدم تثبیت کامل رنگ بر روی الیاف است. از نظر بهداشتی رنگ ها دارای خاصیت سرطان زایی و جهش زایی بوده و می توانند باعث آلرژی و مشکلات پوستی نیز شوند. متیلن بلو یک رنگ شیمیایی آروماتیک کاتیونی پر کاربرد در صنایع نساجی است. بنابراین، هدف اصلی از این تحقیق بررسی کارایی فرآیندهای فتوکاتالیستی نانوذرات اکسید روی وسیلیس تثبیت شده بر روی شیشه جهت رنگبری متیلن بلو از فاضلاب سنتتیک نساجی و تعیین سینتیک فرآیندها می باشد.مواد و روشها: جهت انجام آزمایش ها از یک راکتور مقیاس آزمایشگاهی و با الگوی بازچرخش جریان استفاده شد. نانو ذرات به روش حرارتی روی صفحات شیشه ای تثبیت شدند. راکتور از دو قسمت تشکیل شده بود که یک قسمت آن مربوط به نانو ذرات تثبیت شده بر روی شیشه و قسمت دیگر جهت قرارگیری لامپ های فرابنفش طراحی شده بود. اسپکتروفتومتر نور مرئی-ماوراءبنفش جهت محاسبه کارایی رنگبری مورد استفاده قرار گرفت. تأثیر متغیرهای مختلف موثر بر کارایی رنگبری از جمله غلظت اولیه متیلن بلو، pH اولیه و شدت تابش در کنارسینتیک واکنش ها مطالعه شد.نتایج و بحث: خصوصیات مربوط به نانو ذرات اکسید روی و سیلیس بوسیله طیف پراکنش اشعه X (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مشخص گردید و نشان دادند که تثبیت کردن باعث نشده که ذرات نانو بصورت توده ای تبدیل شوند و تخلخل مناسبی دارند. نتایج نشان داد که کارایی رنگبری با کاهش غلظت رنگزا، افزایش pH و شدت لامپ افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان دادند که فرآیند UV/ZnO با R2=0.8643 و فرآیند UV/Silica-ZnO با R2=0.996 از سینتیک شبه درجه یک بهتر پیروی کردند.نتیجه گیری: بطور کلی نتایج حاصل از این مطالعه مشخص ساخت که در این روش به دلیل تثبیت کردن کاتالیست، نیاز به بازیافت و جداسازی نانو ذرات نمی باشد. هر دو تا فرآیند فتوکاتالیستی به عنوان روشهای اکسیداسیون پیشرفته قادر به رنگبری رنگزای متیلن بلو هستند ولی با این تفاوت که فرآیند UV/Silica-ZnO کارایی بالاتری در رنگبری نسبت به فرآیند UV/ZnOدارد و می توان به عنوان یک روش موثر جهت تصفیه پساب های رنگی استفاده کرد.

بررسی سینتیک فرآیندهای فتوکاتالیستی اکسید روی و اکسید روی-سیلیکا در رنگبری پساب رنگی حاوی رنگزای متیلن بلو Keywords:

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران- تبریز 9 تا 11 ... [مقاله کنفرانسی]
Han R, Wang Y, Yu W, Zou W, Shi J, ...
Aksu Z, Ertugrul S, Donmez G. Methylene Blue biosorption by ...
Ponnusami V, Srivastava S.N. Studies _ application O f teak ...
Daneshvar N, Salari D.G, Khataee A.R. Photocatalytic degradation o f ...
Li Y, Sun S, Ma M, Ouyang Y, Yan W. ...
Jiang Y, Sun Y, Liu H, Zhu F, Yin H. ...
Sanoop P.K, Anas S, Ananthakumt S, Gunasekar V, Saravanan R, ...
Tseng Y, Lin Y, Chang H, Chen Y, Liu C, ...
Xie W, Li Y, Sun W, Huang J, Xie H, ...
Ram RS. Fourier Transform Emission Spectroscopy of the A2D-X2P Transition ...
1]Masoumbeigi H, Rezaee A, Khataee A, SJ. H. Effect of ...
Tang, C, Chen V. The photocatalytic degradation of reactive black ...
Leng WH, Zhu WC, Zhang J, Ni Z, Zhang JQ, ...
_]Tehrani-B agha A, Gharagozlou M, Emami F. Decolorization of C.I. ...
Kamat PS, Huehn R, R. N. S emiconductor _ structures ...
Luo JT, Zhu XY, Chen G, Zeng F, Pan F. ...
Chunlei R, Beifang Y, Min W, Jiao X, Zhengping F, ...
Height J, Sotiris EP, Okorn M, Piyasan P. Ag-ZnO catalysts ...
Rahimi S. A Comparison between Tubular and Batch Reactore in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی سینتیک فرآیندهای فتوکاتالیستی اکسید روی و اکسید روی-سیلیکا در رنگبری پساب رنگی حاوی رنگزای متیلن بلو" توسط نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله متیلن بلو، اکسیداسیون پیشرفته، فتوکاتالیست، سینتیک، رنگبری پساب هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1108 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و اهمیت موضوع: صنایع مختلفی از مواد رنگزا، برای رنگ آمیزی محصولات تولیدی خود استفاده می کنند. صنعت نساجی از صنایع مصرف کننده رنگ و تولید کننده فاضلاب های رنگی به دلیل عدم تثبیت کامل رنگ بر روی الیاف است. از نظر بهداشتی رنگ ها دارای خاصیت سرطان زایی و جهش زایی بوده و می توانند باعث آلرژی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی سینتیک فرآیندهای فتوکاتالیستی اکسید روی و اکسید روی-سیلیکا در رنگبری پساب رنگی حاوی رنگزای متیلن بلو با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.