سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

حذف رنگ راکتیو بلو 19 از محیط های آبی با استفاده از جذب بر روی پوسته گوش ماهی: مطالعه تعادلی و سینیتیکی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 999

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH16_323

Index date: 14 March 2014

حذف رنگ راکتیو بلو 19 از محیط های آبی با استفاده از جذب بر روی پوسته گوش ماهی: مطالعه تعادلی و سینیتیکی abstract

مقدمه و اهمیت موضوع: یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست که در پساب صنایع مختلف از جمله نساجی وجود دارد وجود رنگ می باشد که برای انسان و محیط زیست آلودگی ایجاد کرده است. لذا هدف از این بررسی کارایی حذف رنگ RB19از محیط های آبی با استفاده جذب بر روی پوسته گوش ماهی در سیستم ناپیوسته بود. مواد و روش ها: این تحقیق یک نوع مطالعه بنیادی - کاربردی بود، که در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام گردید. پوسته گوش ماهی از کنار دریا در شهر انزلی در استان گیلان جمع آوری شد و سپس در دمایoC 1000 به مدت 5 ساعت حرارت داده شد. اندازه پوسته گوش ماهی نیز با آزمایش میکروسکوپ الکترونی تعیین گردید. ابتدا زمان تعادل با ثابت نگه داشتن بقیه پارامترهای موثر، به دست آمد که برابر با 120 دقیقه بود. سپس تاثیرpH ، غلظت اولیه رنگ، مقدار اولیه جاذب بعد از زمان تعادل بررسی گردید. غلظت رنگ RB19نیز یا استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 591 تعیین گردید. در نهایت آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار اکسل و ضریب رگرسیون انجام شد.نتایج و بحث: نتایج مشخص ساخت که با افزایش زمان تماس از 5 به 120 دقیقه کارایی حذف به ترتیب از 58/49% به 99/91 % در شرایط ثابت افزایش یافت. همچنین مشخص گردید که با افزایش غلظت اولیه رنگ و مقدار اولیه جاذب کارایی حذف به ترتیب کاهش وافزایش یافت. همچنین با افزایش pH کارایی حذف افزایش یافت. همچنین نتایج مشخص ساخت که داده های تعادلی از ایزوترم فروندلیخ (R2= 0.991) سینتیک واکنش ازمعادله شبه درجه دو بهتر پیروی می کند. همچنین ماکزیموم ظرفیت جذب برابر با (qmax= 250 mg/g) در pH برابر با 6 تعیین آمد.نتیجه گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که می توان از گوش ماهی به عنوان یک روش سریع و موثر در حذف رنگ ها از محیط های آبی استفاده کرد.

حذف رنگ راکتیو بلو 19 از محیط های آبی با استفاده از جذب بر روی پوسته گوش ماهی: مطالعه تعادلی و سینیتیکی Keywords:

حذف رنگ راکتیو بلو 19 از محیط های آبی با استفاده از جذب بر روی پوسته گوش ماهی: مطالعه تعادلی و سینیتیکی authors

مهدی شیرزادسیبنی

مربی،عضو هیئت علمی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان

علیرضا ختائی

دانشیار، دکتری شیمی، دانشکده شمی کاربردی، دانشگاه تبریز

سودا فلاح

دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان

مقاله فارسی "حذف رنگ راکتیو بلو 19 از محیط های آبی با استفاده از جذب بر روی پوسته گوش ماهی: مطالعه تعادلی و سینیتیکی" توسط مهدی شیرزادسیبنی، مربی،عضو هیئت علمی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ علیرضا ختائی، دانشیار، دکتری شیمی، دانشکده شمی کاربردی، دانشگاه تبریز؛ سودا فلاح، دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گوش ماهی، راکتیو بلو 19 ، تعادل، سینیتیک، محیط های آبی هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 999 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و اهمیت موضوع: یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست که در پساب صنایع مختلف از جمله نساجی وجود دارد وجود رنگ می باشد که برای انسان و محیط زیست آلودگی ایجاد کرده است. لذا هدف از این بررسی کارایی حذف رنگ RB19از محیط های آبی با استفاده جذب بر روی پوسته گوش ماهی در سیستم ناپیوسته بود. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله حذف رنگ راکتیو بلو 19 از محیط های آبی با استفاده از جذب بر روی پوسته گوش ماهی: مطالعه تعادلی و سینیتیکی با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.