تصفیه پساب پتروشیمی به روش شناورسازی با هوای محلول (DAF)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,448

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WASTEMANAGEMENT02_056

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

از جمله پساب های خطرناک که عمدتاً در صنایع تولید می شود پساب های شامل فلزات سنگین هستند. وجود درصد بالای فلزات سنگین در پساب و رها شدن آن در محیط زیست آسیب های بزرگی به سلامت عمومی و محیط زیست وارد می کند به منظور حذف این مواد خطرناک روش هایی از قبیل: رسوب دهی شیمیایی، استخراج به وسیله حلال، اسمز معکوس، الترافیلتراسیون، الکترودیالیز ،تبادل یونی و جذب به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرند. [2و1] پساب پتروشیمی یک پساب بسیار آلوده می باشد که تخلیه آن به محیط سبب آلوده سازی منابع آب می گردد . شناورسازی یک روش بسیار مؤتر برای تصفیه انواع پساب ها می باشد و شناورسازی با هوای محلول (DAF) به عنوان پرکاربردترین روش شناورسازی شناخته شده است. محقق شده است که کاربردهای این روش سریعاً در زمینه های استخراج معدن و متالوژی گسترش خواهد یافت. شناورسازی فرایندی است که در آن با استفاده از نیروی شناوری مواد موجود در مایعات را برای اهداف مختلف به سطح سیال منتقل می کنند. [4، 3]شناورسازی تکنیک مناسبی جهت جدا کردن بعضی از مواد جامد یون ها ، ماکرومولکول ها و سایر آلاینده ها از آب می باشد. پایه و اساس شناورسازی حباب های کوچک، الکترولیز ( برفکافت)محلول های رقیق است – محلول های رسانایی که با عبور جریان برق از آن ها حباب های گاز در هر دو الکترود تولید می شوند. تا این زمان، کاربردهای این روش در مقیاس صنعتی در ناحیه تکنیک سیستم های کلوئیدی سبک مانند روغن های امولوسیونی از آب، یون ها، رنگدانه ها، جوهر و فیبرها از آب بوده است. امتیازات و برتری های مورد ادعای این روش شفافیت پساب تصفیه شده می باشد و نتایج آن ظرفیت عملکرد پایین، انتشار حباب های گاز H2، هزینه و نگهداری الکترودها و نیز تولید لجن های حجیم است. آزمایش های انجام شده در مقیاس آزمایشگاهی برای تصفیه یک نمونه آب رنگی نشان داده است که زمانی که میزان آزمایشگاهی برای تصفیه یک نمونه آب رنگی نشان داده است که میزان مواد حل شونده ی آلی (DOC) موجود در نمونه در راکتور FCF توسط انعقاد الکتریکی در دزهای یکسان آلومینیوم به میزان 20% بیشتر برداشته می شود. این راکتور عملکرد بهتری را نسبت به روش متداول انعقاد توسط سولفات آلومینیوم نشان می دهد. استفاده از شناورسازی پتانسیل خوبی در جهت افزایش ظرفیت کارکرد تجهیزات مدرن، تولید اندک فاضلاب و راندمان بالای طرح های جداسازی در دسترس نشان می دهد. [5،6]این پژوهش با هدف بررسی حذف آلاینده ها در شرایط مختلف عملیاتی با استفاده از روش شناورسازی با هوای محلول انجام پذیرفت. نتایج حاکی از آن بود که افزایش فشار باعث افزایش حذف شاخص های چربی و جامدات معلق می گردد و بر روند حذف شاخص های COD، جامدات کل,جامدات معدنی و جامدات آلی تاثیر منفی می گذارد.

Authors

احمد علیزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، شاهرود، ایران

عمران دژبرد

دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • K.A. Matis, P. Mavros, Removal of metals by ion flotation ...
  • A.1. Zouboulis, KA. Matis, NK. Lazaridis, P.N Golyshin, The _ ...
  • D. Zamboulis, S]. Pataroudi, A.1. Zouboulis, KA. Matis, The application ...
  • NK. Lazaridis, E.N Peleka, T.D. Karapantsios, KA. Matis, Copper removal ...
  • z. Ujang, c.k Aadesn, Application of low-pressure reverse osmos membrane ...
  • Benefield, J.. Morgan, Chemical precipitation, in: R.D. Letterman (Ed.), Water ...
  • J. Rubio, M.L. Souza, R. W Smith, Overview of flotation ...
  • H. Polat, D. Erdogan, Heavy metal removal from waste waters ...
  • Solberg, D., Wagberg, L., Adsorption and Flocculation Behavior of Cationic ...
  • Autmer, "Encyclopedia of Chemical Technology", New york John Wiley (1983). ...
  • Jailton, J. da Rosa, Rubio, J., "The FF (Flo ccu ...
  • Rubio, J., Souza, M. L., Smith, R. W., Overview of ...
  • Zouboulis, A.I., Treatment of Oil-in-Water Emulsions by Coagulation and Dissolved-Air ...
  • Larsson, A., Walldal, c., Wall, S., Flocculation of Cationic Polymers ...
  • Phillip, R., Taguchi Techniques for Quality Engineering: Loss Function Orthogonal ...
  • نمایش کامل مراجع