تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و تلقیح با باکتری ریزوبیوم بر عملکرد و اجزاء عملکرد دو رقم نخود

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,075

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_445

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

در دنیای امروز تولید مواد غذایی از مهمترین مسائل پیش روی بشر به حساب می آید و در بسیاری از کشورهای در حال توسعه تولید غذا تکافوی مصرف را نمی کند . افزایش روز افزون جمعیت و گران تمام شدن پروتئین حیوانی و پایین بودن میزان پروتئین غلات توجه عموم را به مصرف حبوبات به عنوان یک منبع مهم، تأمین پروتئین مورد نیاز انسان جلب کرده است حبوبات پس از غلات دومین منبع مهم غذایی انسان به شمار می روند . ترکیب مناسبی از پروتئین حبوبات با غلات می تواند سوء تغذیه و کمبود اسیدهای آمینه را بر طرف سازد . طبق آمار موجود در بین حبوبات در کشور نخود با سطح زیر کشت 650000 هکتار و تولید تقریبی 340000 تن نسبت به سایر حبوبات از سطح زیر کشت ، تولید و اهمیت بیشتری برخوردار است مصرف مقدار کمی نیتروژن برای شروع رشد گیاه و تحریک رشد و افزایش عملکرد در خاکهایی که از نظر نیتروژن فقیر هستند، موثر است . آزمایشات نشان داده است مصرف 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار یا تلقیح با ریزوبیوم، نیاز گیاه به نیتروژن را تأمین می نماید و در مقایسه با تیمار شاهد، عملکرد را به طور معنی داری افزایش می دهد از سویی زیان های اقتصادی و زیست محیطی ناشی از استفاده بی رویه کودهای نیتروژنه در کشاورزی در سطح جهانی مطرح می باشد و منطق حکم می نماید که جایگزین مناسب تری برای کودهای شیمیایی نیتروژنه در نظر گرفته شود . تثبیت نیتروژن مولکولی که یک واکنش بیولوژیک برای تبدیل نیتروژن اتمسفری به فرم قابل استفاده گیاه است، می تواند این وظیفه مهم را انجام دهد . تثبیت بیولوژیک نیتروژن پدیده ای منحصر به فرد است که در اختیار گروه خاصی از میکرو ارگانیسمها می باشد . مهمترین سیستم تثبیت کننده نیتروژن در زمین های زراعی همزیستی لگوم - ریزوبیوم است . سیستم های تثبیت نیتروژن دارای مزایای دو جانبه اقتصادی و سلامت محیط زیست هستند و در کشاورزی پایدار سبب کاهش مصرف مواد افزودنی خارجی به خاک و توسعه منابع داخلی آن می شوند هدف این بررسی مطالعه تأثیرسطوح مختلف نیتروژن و تلقیح بر عملکرد و کیفیت محصول نخود در جهت بهینه کردن عملکرد نخود از طریق تغذیه مناسب و صرفه جویی در مصرف کود می باشد

Authors

مریم پورنجف

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه زنجان

احمد گلچین

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

محمد اسماعیلی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان

مسعود کامل

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رستگار، ج. 1377. بررسی روند رشد و عملکرد ارقام نخود ...
  • عسکریان، م. 1361. مشخصات گیاه شناسی و دستورالعمل فنی کاشت، ...
  • Carter, J. M., J. S. Tiemu and A. H. Gibson. ...
  • Singh, K. B. 1984. Chickpea Breeding. ICARDA. Aleppo. Syria. ...
  • Zahran, H. H. 1999. Nitrogen fixation under Sever conditions. Microbiol. ...
  • نمایش کامل مراجع