استفاده از مدل SWAP در بررسی شوری خاک منطقه رودشت اصفهان

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,978

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_566

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

کشور ایران با میانگین بارندگی حدود 250 میلیمتر در سال که حتی از یک سوم متوسط بارندگی در سطح دنیا کمتر میباشد جزء مناطق خشک و نیمه خشک به حساب میآید . به دلیل محدودیت منابع آب شیرین بعضی از زارعین مجبور به استفاده از آب شور در کشاورزی شدهاند . شوری آب آبیاری یکی از عوامل شور شدن خاک و در نهایت کاهش پتانسیل تولید است . عوامل انسانی مثل مدیریت ضعیف در امور آب و خاک، کشت زمینهای با قابلیت کشت پایین و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی که غالباً کیفیت پایین دارند، از دیگر عوامل شور شدن خاک هستند که عامل آخر یکی از مهترین عوامل شوری اراضی کشاورزی در کشورمان است . آبیاری با آب شور موجب شور شدن تدریجی خاک و در شرایط حاد سبب از حیز انتفاع افتادن آن می شود . استفاده از آب شور برای دستیابی به کشاورزی پایدار بدون اعمال روشهای مدیریتی مناسب امکان پذیر نیست میتوان از مدلهای شبیهسازی به عنوان طرح توسعه یافتة آزمایشهای صحرایی استفاده کرد . امروزه مدلهای شبیهسازی معتبری برای پاسخگویی به مسائل مربوط به شوری توسعه یافتهاند . یکی از این مدلها مدل ) SWAP خاک، آب، اتمسفر و گیاه ) میباشد که توانایی شبیه سازی شوری خاک در مقیاس صحرایی را دارد [.3] با توجه به وسعت زیاد اراضی شور و سدیمی در استان اصفهان، در این تحقیق اثر شوری آب آبیاری بر شور شدن خاک با استفاده از مدل SWAP برای منطقه رودشت اصفهان بررسی شد .

Authors

حامد منصوری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

بهروز مصطفی زاده

دانشیار گروه آب، دانشکده کشاورزی صنعتی اصفهان

سیدفرهاد موسوی

استاد گروه آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احتشامی، م.، ح. اشک‌تراب و م. ک. سیاهی، 1378. مفاهیم ...
  • افیونی، م.، ر. مجتبی پور و ف. نوربخش، 1376. خاکهای ...
  • منصوری، ح.، 1385. استفاده از مدل SWAP به منظور شبیه‌سازی ...
  • Kroes, J. G. and J. C. Van Dam, 2003. Reference ...
  • نمایش کامل مراجع