سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر اعمال تیمارهای مختلف آبیاری، بوسیله پساب فاضلاب صنعتی ذوب آهن اصفهان بر روند تغییرات سرب در خاک

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,703

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI10_678

Index date: 31 January 2007

اثر اعمال تیمارهای مختلف آبیاری، بوسیله پساب فاضلاب صنعتی ذوب آهن اصفهان بر روند تغییرات سرب در خاک abstract

پساب فاضلاب مخصوصاً اگر صنعتی باشد، شامل تعدادی عناصر سمی، از قبیل فلزات سنگین است که معمولاً این عناصر سمی به مقدار کم مشاهده می شوند و از این رو به آنها عناصر کمیاب هم گفته می شود . این عناصر می توانند مشکلات آلودگی در خاک و گیاه را در مناطق تحت آبیاری به وجود آورند . بنابراین پساب فاضلاب باید از دید مخاطرات ناشی از این عناصر مورد آزمایش و بررسی قرار گیرد، خصوصاً وقتی پساب فاضلاب صنعتی مورد استفاده قرار گیرد ] عابدی و نجفی، . [ 1380 یکی از عناصر مهم آلوده کننده خاک عنصر سرب است که حد مجاز سرب در خاک بین 2 تا 200 و حد مطلوب آن 20 میلی گرم در کیلوگرم خاک است . همچنین در سخت گیرانه ترین استانداردها ( بدون در نظر گرفتن پارامترهای موثر در افزایش یا کاهش قابلیت جذب ) 30 میلی گرم در کیلوگرم خاک توصیه شده است [Lazarova and Bahri, 2005] . به علاوه نحوه کاربرد فاضلاب و چگونگی تزریق آن به خاک بر اساس روش آبیاری به کار رفته، می تواند بر روی میزان سرب در خاک و میزان جذب آن در گیاه موثر باشد . [Najafi, 2006] جیریس و همکاران [Jiries et al., 2002] در یک منطقه ای شهری در اردن با بررسی اثر کاربرد فاضلاب خام روی غلظت عناصر سنگین از جمله سرب، در خاک و گیاه نشان می دهد که غلظت سرب در فاضلاب به طور متوسط 0/051 میلی گرم در لیتر است و کاربرد بلند مدت فاضلاب در خاک منجر به افزایش سرب به میزان 54/1 میلی گرم در کیلوگرم خاک شده و در گیاهان منطقه مورد مطالعه به طور متوسط 8/5 میلی گرم در لیتر سرب داشته است . عناصر سنگین معمولاً غلظت کمی در نمونه های فاضلاب شهری دارند و در نتیجه غلظت عناصر سنگین در محصولات آبیاری شده با این فاضلاب نیز معمولاً کم است . اگر منبع، فاضلاب صنعتی باشد و یا فاضلاب خام تصفیه نشده جهت آبیاری استفاده شود، آنگاه احتمال تجمع غیر مجاز عناصر سنگین در خاک و در عین حال افزایش پتانسیل جذب این عناصر در سطح گیاه افزایش می یابد . [Toze, 2005] هدف از این تحقیق بررسی اثر پساب فاضلاب صنعتی ذوب آهن اصفهان بر روی میزان سرب خاک فضای سبز مناطق اطراف در شرایط اعمال تیمار های آبیاری می باشد .

اثر اعمال تیمارهای مختلف آبیاری، بوسیله پساب فاضلاب صنعتی ذوب آهن اصفهان بر روند تغییرات سرب در خاک authors

پیام نجفی

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ( اصفهان ) ، دانشکده کشاورزی

رامین ساوج

دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (

علی انصاری

دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (

محمدجواد عسگری

دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عابدی م. ج. و پ. نجفی. 1380. استفاده از فاضلاب ...
_ Bahri, 2005. _ Agriculture, Landscapes, and Turf Gras. CRC ...
Najafi, 2006. Effects of Using Subsurface Drip Irrigation and Treated ...
A. G. Jiries, F. M. A1 Nasir and F. Beese. ...
S. Toze. 2005. Reuse of effluent water benefits and risk. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر اعمال تیمارهای مختلف آبیاری، بوسیله پساب فاضلاب صنعتی ذوب آهن اصفهان بر روند تغییرات سرب در خاک" توسط پیام نجفی، استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ( اصفهان ) ، دانشکده کشاورزی؛ رامین ساوج، دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ( ؛ علی انصاری، دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ( ؛ محمدجواد عسگری، دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ( نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 11 بهمن 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2703 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پساب فاضلاب مخصوصاً اگر صنعتی باشد، شامل تعدادی عناصر سمی، از قبیل فلزات سنگین است که معمولاً این عناصر سمی به مقدار کم مشاهده می شوند و از این رو به آنها عناصر کمیاب هم گفته می شود . این عناصر می توانند مشکلات آلودگی در خاک و گیاه را در مناطق تحت آبیاری به وجود آورند . بنابراین پساب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر اعمال تیمارهای مختلف آبیاری، بوسیله پساب فاضلاب صنعتی ذوب آهن اصفهان بر روند تغییرات سرب در خاک با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.