بررسی توانهای محیطی گردشگری شهر پره سر در شهرستان تالش با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی در جهت توسعه گردشگری روستایی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,064

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TGES01_048

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393

Abstract:

صنعت گردشگری به عنوان زمینه و گستره ی موثری در توسعه اقتصادی، اجتماعی مناطق مطرح می باشد. درحال حاضر صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین منابع درآمد و افزایش فرصت های شغلی و نیز توسعه و گسترش زیر ساخت ها و توسعه اجتماعی –فرهنگی و نیز به عنوان موتور و محرک رشد و توسعه اقتصادی مناطق می باشد. گردشگری دارای اشکال مختلف و انواع گوناگونی است که بسته به شرایط محیطی، متفاوت می باشد. یکی از انواع گردشگری، گردشگری روستایی می باشد و می توان گفت که گردشگری روستایی فعالیتی است برای شناسایی روستا به عنوان یک قطب اقتصادی و اجتماعی با در نظر داشتن تمامی هویت و تاریخچه مناطق روستایی ، گردشگری در نواحی روستایی به عنوان یک محصول می توان، در تحلیل گردشگری روستایی و عملکرد آن در یک مقیاس کوچک بستر مناسبی را برای توسعه نواحی روستایی فراهم آورد. شهرپره سر در شهرستان تالش نیز با آب و هوای معتدل و کوهستانی، آبهای فراوان، پوشش جنگلی و گیاهی متراکم و غیره نیزجزء نقاطی است که پتانسیل زیادی برای جذب گردشگری در نقاط روستایی دارد. هدف از این پژوهش بررسی توانهای محیطی –گردشگری این شهر با استفاده از قابلیت های سیستم اطلاعات جغرافیایی می باشد. نوع تحقیق کاربردی – توسعه ای و روش بررسی آن کتابخانه ای و پیمایشی می باشد. متغیرهای مورد مطالعه شامل نقاط روستایی، موقعیت، فاصله، اقلیم،راههای ارتباطی و غیره می باشند که با مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرقته اند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که با وجود آب و هوای مساعد، کوهها و رودخانه های مختلف،سرابها و چشمه ها، پوشش جنگلی و گیاهی متراکم، نقاط گردشگری خاص آثار تاریخی متفاوت غیره میتواند باعث افزایش درآمد در نقاط روستایی و به تبع آن ایجاد زیر ساخت ها برای توسعه گردشگری در این نواحی شود. بنابراین باید گفت که وجود عوامل محیطی و گردشگری مختلف در روستاهای شهر پره سر می تواند با برنامه ریزی، مدیریت و آموزش های مختلف، این مناطق را به یک قطب گردشگری در استان و کشور تبدیل نماید.

Authors

میثم مهری چروده

مهندس منابع طبیعی

سارا بنی نعیمه

کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی - سازمان آب و برق خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :