بررسی تاثیر روش های خاکورزی بر روی برخی از عناصر غذایی موجود درخاک
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 665
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNCAES01_329
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393
Abstract:
خاک نقش مهمی در کشاورزی پایدار و تولید محصولات ایفا می نماید. شرایط مساعد و مطلوب فیزیکی خاک برای حفظ فعالیت موجودات زنده و در نتیجه افزایش تولید ضروری و حائز اهمیت است. مهمترین خصوصیات فیزیکی خاک که در تولید محصول موثرهستند شاملاندازه کلوخه و نحوه توزیع آن، وزن مخصوص ظاهری خاک، تهویه خاک، رطوبت خاک و ناهمواری سطح زمینی باشد که همگی تحت تاثیر نوع سیستم خاکورزی مدیریت بقایای گیاهی قرار میگیرند. علاوه بر این مدیریت خاک می تواند تراکم خاک را به گونه ای تحت تأثیر قرار دهد که بر تولید محصولات زراعی مؤثراست. هدف از انجام این پژوهش ، مطالعه تاثیر انواع گاوآهن ها شامل گاوآهن برگرداندار،قلمی دوار و بشقابی بر روی فعالیت های میکروبی شامل فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، معدنی شدن نیتروژن، ، میزان کربن زیستتوده میکروبی در شرایط مزرعه ای بود. نتایج به دست آمده نشان می دهند بیشترین میزان پتاسیم و فسفر قابل جذب در نمونه های خاک در تیمار P1 )گاوآهن برگرداندار( بدست آمد. لیکن تفاوت معنی داری با دیگر تیمارهای خاکورزی نداشتند. همچنین مقدار کربن زیست توده میکروبی در تیمار P1 کمترین مقدار است که احتمالا به سبب کمتر بودن ماده آلی در نمونه گرفته شده از این تیمارمی باشد. همچنین مقایسه میانگین ها نشان داد که خاکورزی با گاو آهن برگرداندار در مقایسه با روش های دیگر خاکورزی به کار برده شده در این پژوهش باعث کاهش معنی دار میزان معدنی شدن نیتروژن خاک شده است. با توجه به نتایج به دست آمده به منظور افزایش میزان معدنی شدن نیتروژن و کربن زیست توده میکروبی خاک روش های خاکورزی با کمترین مقدار تخریب خاک در شرایط مشابه پیشنهاد می گردد.
Keywords:
Authors
الهه جعفری هفشجانی
کارشناس ارشد سابق علوم خاک، دانشگاه تربیت مدرس تهران،
یعقوب حسینی
استاد و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان هرمزگان،
حمزه عمرانی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :