سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه‌بندی روند توسعه شوری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 647

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AZARAN01_118

Index date: 15 May 2014

پهنه‌بندی روند توسعه شوری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی abstract

شور شدن خاک‌ها در مناطق خشک و نیمه خشک یک معضل جدی برای توسعه کشاورزی و استفاده پایدار ازمنابع خاک و آب می‌باد. که بایستی باتدبیر و مدیریت صحیح علمی این روند مهار گردد. اولین گام در این راه شناسایی مناطق شور و تهیه نقشه شوری خاک‌های کشور است. در مناطق خشک و نیمه خشک،‌کاهش سطح ایستایی آب زیرزمینی و تنزل کیفیت شیمیایی آن (در اثر افزایش غلظت املاح) در ایجاد شوری ثانوی خاکع شوری اب‌های سطحی،کاهش باروری خاک‌ها و غیره نقش اساسی دارد. این پدیده‌ها شوری منابع آب و خاک رادر پی دارند. از این رو برای مدیریت و برنامه‌ریزی پایدار منابع اب و خاک در نواحی که در معرض خطر شوری قرار دارند، پایش مکانی تغییر کیفیت شیمیایی اب زیرزمینی ضروری به نظر می‌رسد. تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی شوری از یک سو امکان تعیین وضع فعلی و تشخیص مناطق بحرانی را برای مدیریت بهتر بر آب های زیرزمینی مهیا می‌نماید و از طرف دیگر امکان تعیین روند شوری آب‌های زیرزمینی را فراهم می‌آورد. این تحقیق بر روی روند کیفی آب‌های زیرزمینی در دشت آذرشهر به مساحت تقریباً 1140 کیلومتر مربع این شش سال به وسیله نرم‌افزار ArcGIS مشخص شد که در این منطقه بیش از شصت درصد از آب‌های زیرزمینی براساس طبقه‌بندی آزمایشگاه شوری خاک آمریکا دارای شوری زیاد برای آبیاری می‌باشد. که آبیاری اراضی با آب چاه‌ها، باعث شوری اراضی و تغییر کاربری آن‌ها در آینده خواهد شد.

پهنه‌بندی روند توسعه شوری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی Keywords:

پهنه‌بندی روند توسعه شوری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی authors

سحر اهنگرزنوزی

کارشناس ارشد سازه های آبی، دانشگاه ارومیه

محسن جعفری

دانشجوی رشته GIS و RS، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ترابی، ع . 1380 .برسی روند شور شذن آبهای زیرزمینی ...
زارعیان‌جهرمی، مجتی‌روح‌الله تقی‌زاده؛ شهلا محمودی؛ احمد حیدری (1386). ارزیابی روش‌های ...
کرداونی، پ .1374 . منابع و مسائل آب در ایران ...
کلانتری، ن .و علیجانی، ف . 1387 .بررسی کیفیت منابع ...
Bryan C. Pijanowski, 2005, Forecasting land use change and its ...
Celik, I. 2005. Land-use effects on organic matter and physical ...
Ghassemi, F., A.J.Jakeman and H.A.Nix, _ Salinisation of Land and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه‌بندی روند توسعه شوری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی" توسط سحر اهنگرزنوزی، کارشناس ارشد سازه های آبی، دانشگاه ارومیه؛ محسن جعفری، دانشجوی رشته GIS و RS، دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی تاثیر پسروی دریاچه ارومیه بر منابع خاک و آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب زیرزمینی، پراکنش مکانی، شوری خاک، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 25 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 647 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شور شدن خاک‌ها در مناطق خشک و نیمه خشک یک معضل جدی برای توسعه کشاورزی و استفاده پایدار ازمنابع خاک و آب می‌باد. که بایستی باتدبیر و مدیریت صحیح علمی این روند مهار گردد. اولین گام در این راه شناسایی مناطق شور و تهیه نقشه شوری خاک‌های کشور است. در مناطق خشک و نیمه خشک،‌کاهش سطح ایستایی آب زیرزمینی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه‌بندی روند توسعه شوری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.