بررسی ذخایر اورانیوم ایران جهت استفاده از راکتورهای هستهای تولید برق در 20 سال آینده به عنوان یک راه کار توسعه در مناطق محروم
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,879
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
KRESEARCH01_125
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
Abstract:
براساس مکانیزم کار راکتورهای هستهای جهت تولید برق این راکتورها نیاز به سوخت هستهای دارند که در فرآیند چرخه سوخت هستهای بدست میآید. اولین مرحلهای این چرخه جهت تأمین سوخت نیروگاههای هستهای ایران، اکتشاف و استخراج منابع اقتصادی اورانیوم میباشد. بنابراین در چرخه تولید سوخت هستهای شناسایی و ارزیابی ذخایر اورانیوم در سطح کشور بعنوان اولین حلقه زنجیره جهت تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاههای اتمی از اهمیت زیادی برخورداری است. بدین منظور حدود 650000 کیلومتر مربع از مساحت کشور تحت پوشش اکتشاف هواتیی قرار گرفته است. شرکت استیرکس (استرالیایی) یکی از سه شرکت خارجی بود که در سالهای 1977 و 1978 پروژه پروازهای هوایی جهت اکتشاف مواد پرتوزا و مغناطیس سنجی را در ایران اجرا نمود و بیشترین ناحیه پروزای آن در شرق، شمال شرقی و محدوده کوچکی از شمال غربی کشور پهناور ما متمرکز بوده است. اطلاعات رادیومتری و مغاناطیس هوایی به دست آمده این شرکت شامل اندازهگیری عناصر اورانیوم، توریوم، پتاسیم، مگنتیک، مجموعه انرژیها و نسبت اورانیوم به توریوم، اورانیوم به پتانسیم ، توریوم به پتاسیم ، توریوم به پتاسیم است. 1) دادههای فوق بعنوان دادههای اصلی اکتشاف اورانیوم حائز اهمیت هستند براساس نتایج دادههای ژئوفیزیک هوایی تعداد 1000 محدوده ناهنجاری در ایران به دست آمده است. 2) که طی فعالیتهای اکتشافی گسترده سازمان انرژی اتمی ایران دو محدوده شامل گنبدهای گچین بندرعباس و محدوده معدنی ساغند جهت استخراج اورانیوم معرفی شدند و فعالیتهای اکتشافی مستمر برای بررسی دیگر ناهنجاریهای اورانیوم در کشور توسط سازمان انرژی اتمی ایران در حال انجام است. در این مقاله با بررسی کارهای اکتشافی انجام گرفته میزان تولید کنونی و مصرف 20 سال آینده اورانیوم برسی شده است که اکتشاف و استخراج این عنصر استراتژیک میتواند به عنوان یک راهکار توسعه در مناطق محروم مدنظر قرار گیرد.
Keywords:
Authors
حمیدرضا جعفری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
عبداله یزدی
عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :