سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تطبیقی جهت گیری مطلوب گردآورنده های خورشیدی در ساختمان های جنوب و شمال ایران (بررسی دو شهر بوشهر و رشت)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 979

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICESE01_138

Index date: 8 June 2014

مقایسه تطبیقی جهت گیری مطلوب گردآورنده های خورشیدی در ساختمان های جنوب و شمال ایران (بررسی دو شهر بوشهر و رشت) abstract

مفهوم پایداری در دهه ۰۷۹۱ میلادی نتیجه آگاهی بشر نسبت به مسائل محیط زیست و مشکلات فرهنگی و اجتماعی اقتصادی می باشد. یکی از مهمترین اهداف توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و درواقع اصلاح نگاه به این مهم است. دراین بین انرژیخورشید یکی از منابع تامین انرژی رایگان، پاک و عاری از اثرات مخرب زیست محیطی است، همچنین انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد.و این امر خورشید را منحصر بفردترین منبع انرژیتجدید پذیر در جهان تبدیل می کند ایران با داشتن حدود 0۱۱ روز آفتابی در سال و قرار گیری در بین مدارهای 52 تا 0۱درجه عرض شمالی از جمله کشورهای است ،که از پتانسیل بسیاربالایی برخوردار است. نگاه این تحقیق بطورکلی به بالاترین مصرف کننده حوزه انرژی ،یعنی بخش ساختمان ومسکن می باشد. براساس آمار سازمان بین المللی انرژی شدت مصرف انرژی در ایران در بخش ساختمان و مسکن کشور چهار برابر کشورهای اروپایست.به طوری که سالانه سهم این بخش 0۱ %کل مصرفانرژی کشورمی باشد. از این رو هدف گیری این تحقیق تجلی توسعه پایداردر معماری و استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیروخصوصا انرژی خورشیدی می باشد.از این رو جهت رسیدن به این مهم ابتدا به صورت تطبیقی، دو شهر بوشهر و رشتجهت بدست آوردن زاویه مطلوب گردآورنده های خورشیدی برروی ساختمان مقایسهوبا استفاده از نرم افزاز MATLAB به اندازهگیری دقیق متغیر های آن ها پرداخته،متغیر های اصلی این تحقیق زاویه گردآورندهای خورشیدی و میزان جذب انرژی به ترتیب به عنوان متغییر مستقل ومتغیر وابسته می باشند، که پس از انجام فرایند تحقیق مشخص گردید زاویه مطلوب در دوشهر فوق به ترتیب رشت در زاویه 0۱ درجه دارای میانگین سالانه به میزان 243.5 وبوشهر بازاویه 35 درجه ومیزان جذب سالانه 153.5 برحسب مگاژول دارای بالاترین میزان دریافت انرژی خورشیدی می باشند.در میانگین ماهانه نیز به تفکیک فصل های سرد و گرم نیز رشت در فصل زمستان با زاویه 70 درجه به مقدار 101 وبوشهر نیزبا زاویه 52 درجه ومیزان دریافت انرژی 93.7بر حسب مگاژول بر متر مربع دارای بالاترین راندمان جذب انرژی بوده است. در فصل های گرم نیز این اعدادبه ترتیب برای رشت 158.8 در زاویه صفر درجه و 182.3 در زاویه 5درجه نسبت به افق برای استان بوشهر بدست آمد

مقایسه تطبیقی جهت گیری مطلوب گردآورنده های خورشیدی در ساختمان های جنوب و شمال ایران (بررسی دو شهر بوشهر و رشت) Keywords:

مقایسه تطبیقی جهت گیری مطلوب گردآورنده های خورشیدی در ساختمان های جنوب و شمال ایران (بررسی دو شهر بوشهر و رشت) authors

محسن پورحمزه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

محسن فیضی

عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهر سازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

بهمن بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
()فرهمند، زهرا(1389)آیا ایران می تواند انرژی خورشید را جایگزین کند، ...
(3) ثقفی، محمدجوادوخلجی اسدی مرتضی وپوینده راضیه(1389)شیب بهینه گردآورنده های ...
(4)خلجی اسدی، مرتضی وعابدی، زهراوشرعی، نیما (388 1)سیستم های ترکیبی ...
(5)رئوف یراد، مجید(1385) طراحی سیستمهای خورشیدی ساختمان در ایران، چاپ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تطبیقی جهت گیری مطلوب گردآورنده های خورشیدی در ساختمان های جنوب و شمال ایران (بررسی دو شهر بوشهر و رشت)" توسط محسن پورحمزه، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران؛ محسن فیضی، عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهر سازی، دانشگاه علم و صنعت ایران؛ بهمن بابایی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی انرژی خورشیدی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری خورشیدی،گردآورنده های خورشیدی،سیستم های فعال، فتوولتائیک هستند. این مقاله در تاریخ 18 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 979 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مفهوم پایداری در دهه ۰۷۹۱ میلادی نتیجه آگاهی بشر نسبت به مسائل محیط زیست و مشکلات فرهنگی و اجتماعی اقتصادی می باشد. یکی از مهمترین اهداف توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و درواقع اصلاح نگاه به این مهم است. دراین بین انرژیخورشید یکی از منابع تامین انرژی رایگان، پاک و عاری از اثرات مخرب زیست محیطی است، همچنین انرژی خورشیدی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تطبیقی جهت گیری مطلوب گردآورنده های خورشیدی در ساختمان های جنوب و شمال ایران (بررسی دو شهر بوشهر و رشت) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.