سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل توسعه یافتگی ایران با استفاده از شاخص HDI

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,358

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFPIE01_006

Index date: 28 June 2014

تحلیل توسعه یافتگی ایران با استفاده از شاخص HDI abstract

هدف از این مطالعه بررسی سه شاخص امید به زندگی،تولید ناخالص داخلی و آموزش، به عنوان سه شاخص موثر در توسعه یافتگی ایران می باشد. در این پژوهش با استفاده از مدل شاخص توسعه انسانی که توسط مروان و ایان کینگ در دانشگاه ویکتوریاکانادا در سال 8002 مورد استفاده قرار گرفته به بررسی شاخص های توسعه انسانی به عنوان عوامل توسعه یافتگی در ایران طی دوره)1367-1387پرداخته خواهد شد. در این مطالعه با استفاده از روش حدقل مربعات معمولی به برآورد الگو پرداخته شده است. برای اندازهگیری توسعهی اقتصادی از شاخص توسعهی انسانی، شاخص امید به زندگی، شاخص آموزش و شاخص تولید ناخالص داخلی استفاده شده است. اطلاعات این مطالعه از سایت سازمان ملل متحد و سایت بانک جهانی استخراج شده است. و نتایج حاصل نشان از معنی دار بودن متغیر تولید ناخالص داخلی از نظر آماری، و تاثیر مثبت و معنی دار آن بر توسعه یافتگی ایران می باشد و با توجه به تاثیر مثبت آن برای توسعه یافتگی ایران دولت می تواند با ایجاد فرهنگ کار در کشور و بها دادن بهتولید ملی داخل کشور، زمینه را برای صنعتی شدن و توسعه بخش صنعت در کشور فراهم آورد که خود اقدامی برای توسعه یافتگی کشور به شمار می رود. افزایش میانگین سالهای تحصیل تاثیر مثبت و معنی داری بر میزان توسعه یافتگی ایران داشتهاست که با توجه به میزان تاثیرگذاری در بین متغیرهای مورد بررسی در این الگو تولید ناخالص داخلی و کسب آموزش بالاترینمیزان تاثیرگذاری را دارا می باشند

تحلیل توسعه یافتگی ایران با استفاده از شاخص HDI Keywords:

تحلیل توسعه یافتگی ایران با استفاده از شاخص HDI authors

فاطمه امیری

کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

ابوالفضل یحیی آبادی

استادیار دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه آزاد خمینی شهر

سعید صمدی

استادیار دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بخشوده، محمد، 385 1، روند توسعه انسانی در ایران، فصلنامه ...
تقوای، مسعود، 383 1، جایگاه توسعه و میزان محرومیت کشورهای ...
حقیقی، ایمان، 1388، فراز و نشیب ها در نظریات اقتصاد ...
دلاوری، مجید، 386 1، ارزیابی عملکردمناطق آزاد تجاری ایران وتاثیرآن ...
ملکی، سعید، 382 1، شهر پایداروتوسعه پایدارشهری، فصلنا مه مسکن ...
دولتشاهی، طهماسب، 1379، مبانی اقتصاد خرد، تهران، انتشارات پیشبرد، ص ...
متوسلی، محمود، 382 1، توسعه اقتصادی مفاهیم مبانی نظری، رویکرد ...
نوبخت، محمد باقر، 388 1، کارکردهای الگوی توسعه، مرکز تحقیقات ...
Easterly, William, (2007), Inequality does cause underdeve lopment, Journal of ...
Marwan king and Engineer ian, (2008) The human development index ...
Ayala- Carcedo, (2005), economic development ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل توسعه یافتگی ایران با استفاده از شاخص HDI" توسط فاطمه امیری، کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر؛ ابوالفضل یحیی آبادی، استادیار دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه آزاد خمینی شهر؛ سعید صمدی، استادیار دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش الکترونیکی ملی چشم انداز اقتصاد ایران «با رویکرد حمایت از تولید ملی» پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه،توسعه اقتصادی،توسعه نیافتگی،شاخص توسعه انسانی هستند. این مقاله در تاریخ 7 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1358 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این مطالعه بررسی سه شاخص امید به زندگی،تولید ناخالص داخلی و آموزش، به عنوان سه شاخص موثر در توسعه یافتگی ایران می باشد. در این پژوهش با استفاده از مدل شاخص توسعه انسانی که توسط مروان و ایان کینگ در دانشگاه ویکتوریاکانادا در سال 8002 مورد استفاده قرار گرفته به بررسی شاخص های توسعه انسانی به عنوان عوامل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل توسعه یافتگی ایران با استفاده از شاخص HDI با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.