سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی جایگاه فرهنگ بومی در مبلمان شهری (مطالعه موردی سبزه میدان زنجان)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,665

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARUES01_275

Index date: 10 July 2014

بازشناسی جایگاه فرهنگ بومی در مبلمان شهری (مطالعه موردی سبزه میدان زنجان) abstract

انسان همواره با تلاشی خستگی ناپذیر رو به سوی اعتلای کمال خویش دارد. اندیشه خود را تا دورترین نقاط افلاک به پرواز در می آورد و دل هر ذره را می شکافد تا به جهانی ناشناخته دست یابد و جهان را تحت تاثیر و کنترل خود درآورد. امروزه محوریت انسان و نیازهای او مهمترین عامل در طراحی شهری و طراحی مبلمان شهری است اگر با دید فرابخشی به رابطه هنر و محیط انسان ساخته بنگرید متوجه خواهید شد که ذهن جستجوگر انسان همواره علاقه و گرایش به سمت زیبایی در محیط اطراف دارد از جمله مواردی که تا کنون باروش های مختلف به بررسی آنها پرداخته شده، نقش هنر بومی در معماری است. بسیاری از طراحی های موجود در شهرها امروزین به مقوله طراحی مبلمان شهری در فضاهای اجتماعی و تزئینات ظاهری شهر به دور از هر اندیشه و تفکر بومی فرهنگی و هنری، فاقد محتوا و مفاهیم ذهنی هنرمندانه می پردازند. هدف از این پژوهش بررسی هنر بومی و نحوه تاثیر آن در مبلمان شهری و همچنین دلایل عدم علاقه مجریان به طراحی و استفاده از مبلمان شهری بر اساس هنر بومی با محوریت سبزه میدان زنجان به عنوان نمادی قدیمی یک شهر و محلی با مبلمان و نشانه های خاص برای تجمع عموم مردم شهر در گذشته های نچندان دور است که امروز با فرسودگی در کالبد و کاربری، دست کاری غیرکارشناسانه و تغییرات فاحش در ساختار گشته است. روش شناسی این پژوهش مبتنی بر تحلیل محتوا و مطالعات کتابخانه ای استوار است. نتایج حاصل از این پژوهش می تواند منجر به ارائه راهکارهایی در زمینه کیفیت بخشی، هویت بخشی و شخصیت در مبلمان شهری شود، آنچه در ادراک این روح مکان در بازدید کننده و استفاده کننده شهری تاثیرگذار، مجموعه ای است از هنجارها، شاخصه ها، کیفیات بصری، کارکردی و ادراکی که با شکل دهی به رویدادها و رفتارهای انسانی به تبیین هویت فضایی آن کمک می کنند. امکان و کیفیت ایجاد این مهم، مسئله اصلی مورد بررسی در این مقاله است.

بازشناسی جایگاه فرهنگ بومی در مبلمان شهری (مطالعه موردی سبزه میدان زنجان) Keywords:

بازشناسی جایگاه فرهنگ بومی در مبلمان شهری (مطالعه موردی سبزه میدان زنجان) authors

داوود مجیدی

مدرس دانشگاه پیام نور مرکز زنجان

فاطمه زینعلی

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
روحانی، محمد رضا(1347) _ فرهنگ نامه زنجان ...
زنگی آبادی، علی(1386)، طراحی و برنامه ریزی مبلمان شهری، شریعه ...
مرتضایی، رضا (1384)، رهیافت در طراحی مبلمان شهری، سازمان شهرداری ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی جایگاه فرهنگ بومی در مبلمان شهری (مطالعه موردی سبزه میدان زنجان)" توسط داوود مجیدی، مدرس دانشگاه پیام نور مرکز زنجان؛ فاطمه زینعلی، کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مبلمان شهری، هنر بومی، طراحی شهری، معماری بومی، سبزه میدان زنجان هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1665 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انسان همواره با تلاشی خستگی ناپذیر رو به سوی اعتلای کمال خویش دارد. اندیشه خود را تا دورترین نقاط افلاک به پرواز در می آورد و دل هر ذره را می شکافد تا به جهانی ناشناخته دست یابد و جهان را تحت تاثیر و کنترل خود درآورد. امروزه محوریت انسان و نیازهای او مهمترین عامل در طراحی شهری و طراحی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی جایگاه فرهنگ بومی در مبلمان شهری (مطالعه موردی سبزه میدان زنجان) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.