سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

لزوم تغذیه مصنوعی و روند انجام آن توسط سازمان های اجرایی ذیربط

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 859

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWMSWRM06_026

Index date: 12 July 2014

لزوم تغذیه مصنوعی و روند انجام آن توسط سازمان های اجرایی ذیربط abstract

مشکلات مربوط به بهره برداری از منابع آب بطور اعم و منابع آب زیرزمینی بطور اخص پدیده نوظهوری در کشور ما محسوب نمی شود. نگاهی به روند توسعه بهره برداری از منابع آب بیانگر عوارض نامطلوب کاهش حجم مخازن آبرفتی از چهار دهه گذشته است. می توان گفت عوارض زیانبار افت سطح آبخوان ها طی سال های گذشته در حال توسعه بوده و امروز در اغلب آبخوان های مهم کشور تسری پیدا کرده است. نتایج چنین پدیده ی نامطلوبی که مترادف با عدم توسعه اقتصادی- اجتماعی در سطح کشور می باشد، معمولاً نادیده انگاشته می شود. متأسفانه نتیجه چنین عدم توازنی که از یک طرف منجر به از دست رفتن ذخایر ارزشمند منابع آب زیرزمینی گردیده و از طرف دیگر توسعه یک جانبه در بخش کشاورزی را بدنبال داشته هیچگاه از طرف مدیران و مسئولین ذیربط مورد ارزیابی قرار نگرفته است. نگاه یکجانبه به توسعه کشاورزی و عدم رعایت الگوی مصرف و پایین بودن راندمان آبیاری از جانب متولیان امر کشاورزی از عوامل اصلی بروز پدیده نامطلوب افت ادامه دار در سطح آبخوان های آبرفتی کشور محسوب می شود. با توجه به اینکه منابع آب زیرزمینی ۹۹ درصد از کل آب های شیرین قابل استفاده را تشکیل می دهند و همچنین محدودیت شدید دسترسی به منابع آب سطحی و در نتیجه اعمال فشار بهره برداری بر منابع آب زیرزمینی، لزوم اندیشیدن راهکارهایی برای جبران برداشت بی رویه آب از منابع آب زیرزمینی را ضروری می نماید. مشکلات ناشی از بروز خشکسالی های اخیر از یک سو و سیلاب های مخرب از سوی دیگر، لزوممدیریت صحیح منابع آب را نمایان می سازد. در این رابطه، جمع آوری آ ب های سطحی و کنترل و پایش بهره برداری از منابع آب، از مهم ترین راهکارهای مدیریت منابع آب به شمار می روند. همچنین تقویت منابع آب زیرزمینی به کمک منابع آب سطحی یا تغذیه مصنوعی، با اهداف جلوگیری از خروج آب های سطحی از محدوده مطالعاتی، تغذیه مصنوعی دشت های ممنوعه در مناطقی که آب مازاد وجود داشته باشد، جلوگیری از افت سطح آب های زیرزمینی و جلوگیری از پیشروی آب های شور به سمت آب های شیرین از راه های جبران این فشار محسوب میشود. هدف از انجام این تحقیق بررسی لزوم انجام این مهم و تحقیق درخصوص فعالیت های اجرایی شرکت های آب منطقهای و وزارت نیرو و نتایج این فعالیت هاست.

لزوم تغذیه مصنوعی و روند انجام آن توسط سازمان های اجرایی ذیربط Keywords:

لزوم تغذیه مصنوعی و روند انجام آن توسط سازمان های اجرایی ذیربط authors

آتنا میرزائی

کارشناس گروه نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، وزارت نیرو، تهران

حمید رحمانی

رئیس گروه نظامهای بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، وزارت نیرو، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :

مقاله فارسی "لزوم تغذیه مصنوعی و روند انجام آن توسط سازمان های اجرایی ذیربط" توسط آتنا میرزائی، کارشناس گروه نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، وزارت نیرو، تهران؛ حمید رحمانی، رئیس گروه نظامهای بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا، وزارت نیرو، تهران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی، کسری حجم مخزن هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 859 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مشکلات مربوط به بهره برداری از منابع آب بطور اعم و منابع آب زیرزمینی بطور اخص پدیده نوظهوری در کشور ما محسوب نمی شود. نگاهی به روند توسعه بهره برداری از منابع آب بیانگر عوارض نامطلوب کاهش حجم مخازن آبرفتی از چهار دهه گذشته است. می توان گفت عوارض زیانبار افت سطح آبخوان ها طی سال های گذشته در حال ... . برای دانلود فایل کامل مقاله لزوم تغذیه مصنوعی و روند انجام آن توسط سازمان های اجرایی ذیربط با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.