سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه کانی شناسی و ژئوشیمیایی ذخایر سیلیس استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مصارف صنعتی آن ها

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,159

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEOCKU01_136

Index date: 16 July 2014

مطالعه کانی شناسی و ژئوشیمیایی ذخایر سیلیس استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مصارف صنعتی آن ها abstract

دراین پژوهش، ذخیره های سیلیس قره گنبد بالا(هشترود)، شیرمردان سراب، کهجوق مراغه، کوارتزیت بزقوش میانه، کیارق شمال کلیبر، سیلیس عجب شیر واقع در نقشه استان آذربایجان شرقی از نظر کانی شناسی و ژئوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته اند. روشهای تجزیه ای شامل تجزیه (XRD) و روش (XRF) و مطالعه میکروسکوپی ماده معدنی و سنگ درونگیر برروی 11 نمونه می باشد. کانی های عمده شامل کوارتز، فلدسپار، و مقادیر جزئی کانیهای رسی می باشد. بررسی ژئوشیمیایی نمونه ها نشان داد که میانگین مقادیر به ترتیب SiO2 وAl2O3 وFe2O3 و CaO به ترتیب 0.2،0.11،1.93،95.83 درصد می باشد و 1.93 درصد بقیه را اکسیدهای دیگر تشکیل می دهند. از بین اکسیدها، SiO2 با فراوانی بین 79.6 الی 99 درصد بخش اصلی ماده معدنی را تشکیل می دهد. براساس مقایسه آنالیز شیمیایی نمونه ها با استانداردهای موجود معلوم گردید که مصارف ذخایر کوارتزیت سازند لالون در شیشه سازی مناسب است. سیلیس نوع دگرگونی درصورتی که اکسیدآلومنیم بالایی داشته باشد برای ریخته گری، فلوت و نسوزها و در صورتی که مقدار اکسید آلومنیم کمترباشد برای تولید شیشه های جام و بطری های بدون رنگ مناسب خواهد بود. نوع رگه ای آتشفشانی به عنوان شیشه های آزمایشگاهی دما بالا و سیلیس نوع هیدروترمال در شیشه های شفاف(به شرط تغلیظ شیمیایی) کاربرد دارند. این ذخایر پتانسیل اقتصادی مناسبی برای استحصال سیلیس دارند.

مطالعه کانی شناسی و ژئوشیمیایی ذخایر سیلیس استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مصارف صنعتی آن ها Keywords:

مطالعه کانی شناسی و ژئوشیمیایی ذخایر سیلیس استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مصارف صنعتی آن ها authors

مریم برزگر

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی تبریز،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تبریز، ایران

فاضل خالقی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Tacker, M- 2007, Sedimentary pet rology, Springer ...
1 -Guillbert, P.1 986-Geology of deposits, Freeman publ., 901 pp. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه کانی شناسی و ژئوشیمیایی ذخایر سیلیس استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مصارف صنعتی آن ها" توسط مریم برزگر، دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی تبریز،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تبریز، ایران؛ فاضل خالقی، استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مجازی علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کانی شناسی، ژئوشیمی، سیلیس، مصارف صنعتی ، آذربایجان شرقی هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3159 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دراین پژوهش، ذخیره های سیلیس قره گنبد بالا(هشترود)، شیرمردان سراب، کهجوق مراغه، کوارتزیت بزقوش میانه، کیارق شمال کلیبر، سیلیس عجب شیر واقع در نقشه استان آذربایجان شرقی از نظر کانی شناسی و ژئوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته اند. روشهای تجزیه ای شامل تجزیه (XRD) و روش (XRF) و مطالعه میکروسکوپی ماده معدنی و سنگ درونگیر برروی 11 نمونه می باشد. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه کانی شناسی و ژئوشیمیایی ذخایر سیلیس استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مصارف صنعتی آن ها با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.