سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدل سازی بارش-رواناب در حوضه ی آبخیز نازلوچای ارومیه با استفاده از مدل WMS/HEC-HMS

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 982

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM05_092

Index date: 16 July 2014

مدل سازی بارش-رواناب در حوضه ی آبخیز نازلوچای ارومیه با استفاده از مدل WMS/HEC-HMS abstract

حوضه ی آبخیز به عنوان یک هیدروسیستم متشکل از واحدهای هیدرولوژیک مرتبط به هم است، که نسبت به بارش ورودی واکنش نشان میدهد. این واکنش در ابعاد هیدورگراف سیلاب خروجی حوضه نمایان میگردد. بررسی ابعاد هیدروگراف سیلاب حوضه، دسترسی به مشخصاتی همچون دبی اوج وحجم سیلاب را، که در طراحی سازه های آبی نقش اساسی دارند فراهم مینماید. در صورت ثبت آمار هیدرومتری در حوضه،هیدروگراف سیلابها در دسترس خواهد بود ولی از آنجایی که ثبت این داده ها نیاز به ایستگاه های مربوطه دارد و تعداد ایستگاه های اندازه گیری نسبت به کل رودخانه ها بسیار ناچیز است، لذا لازم است برای به دست آوردن هیدروگراف سیلاب در حوضه های فاقد آمار، از روش های مناسب دیگری استفاده نمود. برای این منظور ایجاد رابطهای بین خصوصیات فیزیکی - هندسی حوضه و هیدروگراف سیلاب ضروری می باشد. در این مقاله، حوضه آبریز رودخانه نازلو چای ارومیه، با استفاده نرم افزار (WMS7.1) و مدل هیدرولوژیکی (HEC-HMS) مدلسازی و نتایج مدل بعد از واسنجی مورد ارزیابی و صحت سنجی قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده تطابق خوب و مناسب مدل بارش-رواناب با نتایج مشاهداتی و تحلیل های آماری ایستگاه های هیدرومتری بوده و از دقت قابل قبولی در تخمین هیدروگراف سیل دارد.

مدل سازی بارش-رواناب در حوضه ی آبخیز نازلوچای ارومیه با استفاده از مدل WMS/HEC-HMS Keywords:

مدل سازی بارش-رواناب در حوضه ی آبخیز نازلوچای ارومیه با استفاده از مدل WMS/HEC-HMS authors

سیما پورحسین قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب،گروه مهندسی آب،دانشگاه ارومیه

بایرامعلی محمدنژاد

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کاظمی ا.، فضل اولی ر، (1387)." ارزیابی و واسنجی مدل ... [مقاله کنفرانسی]
آبرخورداری ج .تلوری ع .غیاثی ن .و رستگار ح. 285. ...
شرکت مهندسین مشاور آبساران. (1378)، "مطالعات تکمیلی مرحله اول سد ...
Emerson C.H Welty C. and Traver R.G.2003. Application of HEC-HMS ...
Foody G.M. Ghoneim E.M and Arnell W.N. 2004. Predicting Location ...
Shieh Ch. L. Guh Y.R. Wang Sh. O. 2007. The ...
Maidment. Daivid & Ahrens, Seth . 1999 .water Hydrology University ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدل سازی بارش-رواناب در حوضه ی آبخیز نازلوچای ارومیه با استفاده از مدل WMS/HEC-HMS" توسط سیما پورحسین قادری، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب،گروه مهندسی آب،دانشگاه ارومیه؛ بایرامعلی محمدنژاد، استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه ارومیه نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حوضه ی آبخیز، هیدروگراف، مدل هیدرولوژیکی، بارش-رواناب، نازلوچای هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 982 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حوضه ی آبخیز به عنوان یک هیدروسیستم متشکل از واحدهای هیدرولوژیک مرتبط به هم است، که نسبت به بارش ورودی واکنش نشان میدهد. این واکنش در ابعاد هیدورگراف سیلاب خروجی حوضه نمایان میگردد. بررسی ابعاد هیدروگراف سیلاب حوضه، دسترسی به مشخصاتی همچون دبی اوج وحجم سیلاب را، که در طراحی سازه های آبی نقش اساسی دارند فراهم مینماید. در صورت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدل سازی بارش-رواناب در حوضه ی آبخیز نازلوچای ارومیه با استفاده از مدل WMS/HEC-HMS با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.