برنامه ریزی استراتژیک جهت بهسازی بافت فرسوده شهری با استفاده از مدل (SWOT)(نمونه موردی: بافت فرسوده محله شیرآباد زاهدان)
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,813
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TSDI01_117
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
Abstract:
فرسودگی واقعیتی است که تاکنون بیشتر شهرهای باسابقه و تاریخی ایران، تحت تأثیر آن قرارگرفته اند. این بافت ها از قدیمی ترین هسته های شهری بوده و به مرور زمان دچار فرسودگی و عدم کارایی شده اند و یا در دوران معاصر بدون رعایت ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی شکل گرفته و از این رو اکنون با مسائل و مشکلاتی بسیاری روبرو بوده که نیازمند پژوهش علمی و ارائه راهکارهای می باشد. بر این اساس هدف پژوهش حاضر برنامه ریزی استراتژیک جهت بهسازی بافت فرسوده شهری در محله شیرآباد زاهدان است. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی ، و بررسی های کتابخانه ای _ اسنادی و پیمایش های میدانی است، و با بکار گیری برنامه ریزی راهبردی قابلیت ها و پتانسیل ها و محدودیت های بافت فرسوده شناسایی شدند، از مدل swot برای تجزیه و تحلیل استفاده شده است، نتایج نشان می دهد که عوامل استراتژیک داخلی: بارز بودن نقش کاربری مسکونی در محدوده بافت فرسوده با وزن 79، رتبه 8 و با ضریب نهایی 2.16 بالاترین اهمیت را دارد. با توجه به بررسی های انجام گرفته، در بین نقاط ضعف تاریکی معابر شهری در شب و افزایش ناامنی با وزن 80، رتبه 8 و با ضریب نهایی 2.16 بیشترین اهمیت را دارد. از بین تهدیدهای خارجی، مقاومت در برابر استفاده از تسهیلات بانکی در امر نوسازی به دلیل اعتقادات مذهبی با وزن 95، رتبه 8 و با ضریب نهایی 1.6 می باشد. براین اساس نظر به اینکه میانگین کل امتیازات تهدیدها و ضعف ها بر اساس تحلیل SWOT در این مقاله بیشتر میانگین کل امتیازات فرصت ها و قوت ها می باشد. لذا استراتژی از نوع، تدافعی خواهد بود.
Keywords:
Authors
عبدالوحید ریگی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه زابل
عبدالرشید نمازی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه زابل
سلیمان پیروزاده
دانشجوی کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
علی صفری سلامی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه زابل
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :