سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی تکایابه عنوان عامل موثردرهویت و پیکره بندی شهراسلامی مطالعه موردی :قم

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 653

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCAU01_2634

Index date: 20 July 2014

بازشناسی تکایابه عنوان عامل موثردرهویت و پیکره بندی شهراسلامی مطالعه موردی :قم abstract

فضای شهری، جلوه گاه هویت جمعی شهروندان و عرصه ای برای نمایش روح حاکم بر جامعه بوده و همواره به گونه ای در انتظام بخشیدن به پیکره شهر ایفای نقش نموده است. با درنظر داشتن ساختار سنتی و بافت فشرده شهرهای کویری ایران، تکایا بعنوان تنها فضاهای باز شهری با عملکرد غالب مذهبی، ازجمله نقاط کانونی تبلور حیات اجتماعی و تجلیگاه آیینهای جمعی بوده و تأثیر غیرقابل انکاری بر شکل گیری هویت شهر ایرانی- اسلامی داشته اند. فرضیات پژوهش حاضر براین مبناست که تکایا، درحالیکه از جهت کالبدی، مفهومی و کارکردی از مجموعه ارزشهای مذهبی حاکم بر جامعه و به ویژه مناسک و مراسم آیینی تأثیر پذیرفته، در شکل گیری نظم کالبدی حاکم بر شهر موثر بوده اند. بافت تاریخی شهر قم، به لحاظ امکان بازشناسی پیکره سنتی، بعنوان مطالعه موردی انتخاب گردیده است. پژوهش، رویکردی تجربه گرا داشته و از قالب کلی اثبات گرایی پیروی کرده است. جمع آوری اطلاعات به روش اسنادی، مصاحبه و برداشتهای میدانی بوده است. ماحصل بررسیهای صورت گرفته در جهت بازشناسی حدود 20 مورد از تکایای شهر، مؤید تأثیرات صریح ارزشهای مذهبی جامعه و مجموعه مراسم آیینی – به ویژه آیین سوگواری سومین پیشوای شیعیان- بر شکل گیری کالبد تکایا و نیز نظام کالبدی حاکم بر شهر می باشد

بازشناسی تکایابه عنوان عامل موثردرهویت و پیکره بندی شهراسلامی مطالعه موردی :قم Keywords:

بازشناسی تکایابه عنوان عامل موثردرهویت و پیکره بندی شهراسلامی مطالعه موردی :قم authors

فائزه معینی پور

کارشناس ارشدشهرسازی ومدرس دانشگاه پیام نورواحدقم

محمد معینی پور

دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پر د ا ز ش و برنا مه ریز ی ...
پین، م و د یگر ا ن . فر هنگ ...
(مطا لعه مو ر د ی سمنا ن) . نشریه ...
جلد 1 . چا پ د وم 1129 : 1382 ...
و [7] ا مین ز ا د ه، ب . ...
مد ر سی طبا طبا یی، ح . تربت پا ...
و [12] و [11] سعید نیا، ا . شهر قم ...
ا مین ز ا د ه، ب . 1386. با ...
ا یر ا نی . نشریه هنر ها ی زیبا ...
پا کز ا د، ج . 1376 . طر ا ...
بسا مد رنیته . یزد ا نجو، پ . تهر ...
تا و رنیه، ژ . 1336. سفرنا مه تا و ...
تو سلی، _ 1367 . ا صو ل و ر ...
حید ری، ا . 1391 . تا ریخ و جلو ...
سعید نیا، ا . 1365. شهر قم . شهر ها ...
سلطا نز ا د ه، ح . 1362 . ر ...
کیا نی، م . 1379. معما ر ی ایر ا ...
پا کز ا د، ج . طر ا حی شهر ...
ا مین ز ا د ه، ب . با ز ...
مد ر سی طبا طبا یی، ح . 1353 . ...
مد نی پو ر، ع - 1379 . طر ا ...
معین، م . 1382 . فر هنگ معین . تهر ...
نقی ز ا د، م . 1385. مبا نی نظری ...
هما یو نی، ای . 1368. تعزیه د ر ایر ...
د یگر ا ن . 1391 . ججا معه شنا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی تکایابه عنوان عامل موثردرهویت و پیکره بندی شهراسلامی مطالعه موردی :قم" توسط فائزه معینی پور، کارشناس ارشدشهرسازی ومدرس دانشگاه پیام نورواحدقم؛ محمد معینی پور، دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تکیه ، مرکزمحله ، هویت شهر ، مراسم آیینی ، پیکره بندی شهر هستند. این مقاله در تاریخ 29 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 653 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فضای شهری، جلوه گاه هویت جمعی شهروندان و عرصه ای برای نمایش روح حاکم بر جامعه بوده و همواره به گونه ای در انتظام بخشیدن به پیکره شهر ایفای نقش نموده است. با درنظر داشتن ساختار سنتی و بافت فشرده شهرهای کویری ایران، تکایا بعنوان تنها فضاهای باز شهری با عملکرد غالب مذهبی، ازجمله نقاط کانونی تبلور حیات اجتماعی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی تکایابه عنوان عامل موثردرهویت و پیکره بندی شهراسلامی مطالعه موردی :قم با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.