سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فقهی و حقوقی گردشگری

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 946

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CTEI02_094

Index date: 2 August 2014

بررسی فقهی و حقوقی گردشگری abstract

توسعه گردشگری از بعد اقتصادی و جنبه های فرهنگی، واجد ارزش بسیاری است گردشگری یکی از بخش های اقتصاد جهان است که با سرعت در حال رشد است. در جهان امروز که جهان ارتباطات نام گرفته، صنعت گردشگری جایگاه ویژه خود را داراست. بهره برداری صحیح و سالم از این صنعت در کشور اسلامی ایران باید با الهام از قرآن و فقه و ارزشهای اسلامی همراه باشد و شرط موفقیت آن این است که زمینه های جذب گردشگری را فراهم آوریم. و در چهارچوب قوانین مذهبی و آداب و رسوم ملی، این صنعت مهم و سودآور را فعال و پویا سازیم. گردشگران خارجی نیز در کشور همانند دیگر افراد از حقوقی برخوردارند و هرگونه تعرض به حقوق آنان ممنوع است. البته هیپ قانون و شریعتی همه حقوقی را که برای تبعه خود به رسمیت می شناسد برای گردشگران خارجی به رسمیت نمی شناسد. حقوق گردشگری به مسائلی چون قلمرو جغرافیای، وظایف دولت در مقابل گردشگران، امنیت گردشگران، نگهداری از وسایل و لوازم گردشگران، شرایط ورود و اقامت و خروج گردشگران، حفظ کرامت انسانی گردشگران و.... می پردازد. در شرایط کنونی جهان معاصر که بین دولتها و ملتها قراردادهای دو یا چندجانبه منعقد شده است و روابط براساس حقوق بین المللی است. کافر حربی به معنای خاص فقهی که جان و مال و شغل و کار وی احترام و مصونیت نداشته باشد وجود ندارد. اصول اعتقاد به کرامت ذاتی انسان، پایبندی به پیمانها، نفی سلطه، پرهیز از خیانت باید رعایت شود. برخورد پیامبران و امامان نیز رابطه جامعه اسلامی معاصرشان با جهانگردان، بسان رابطه میزبان با مهمان بوده است. سوای آن گروه از گردشگران در امنیت کامل بوده و در مدت اقامت در سرزمین اسلام سیر و سیاحت می کردند. این مقاله به روش کتابخانه ای بررسی گردشگری از بعد فقهی و حقوقی پرداخته است.

بررسی فقهی و حقوقی گردشگری Keywords:

بررسی فقهی و حقوقی گردشگری authors

حسین مهدوی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور پارس آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افضلی رسول، فرجی امینی، شعبانی فرد محمد، پژوهش های جعرافیایی ...
اسماعیلی، اسماعیل (1376)، فصلنامه فقه (کاوشی نو در فقه اسلامی)، ... [مقاله ژورنالی]
الوانی، مهدی(1373) _ اصول و مبانی جهانگردی، معاونت اقتصادی و ...
حسینی، سیداحمد (1376)، فصلنامه فقه (کاوش نو در حقوق اسلامی)، ...
رضوی، سید عباس (1376)، فصلنامه فقه (کاوش نو در حقوق ...
رضوانی، علی اصغر (1374)، جغرافیا و صنعت گردشگری _ پیام ...
شمیر، تحصیل دوست، گودرزی، صمدی، حسینی (1385) _ مجموعه قوانین ...
طیبی، صدراله (1391)، « دیدگاه حقوق ایران و اسلام در ...
کارگر (1386)، حقوق شهری و شهرسازی، مجد، تهران ...
کلانتری، علی اکبر (1376)، فصلنامه فقه (کاوش نو در فقه ...
موتمنی طباطبایی (1370)، حقوق بشر و آزادیهای عمومی دانشگاه تهران ...
نوینی، عبدالحسین (1376)، مجله سیر و سیاست « تحلیل و ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فقهی و حقوقی گردشگری" توسط حسین مهدوی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور پارس آباد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حقوق، گردشگری، فقه، صنعت،اسلام هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 946 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توسعه گردشگری از بعد اقتصادی و جنبه های فرهنگی، واجد ارزش بسیاری است گردشگری یکی از بخش های اقتصاد جهان است که با سرعت در حال رشد است. در جهان امروز که جهان ارتباطات نام گرفته، صنعت گردشگری جایگاه ویژه خود را داراست. بهره برداری صحیح و سالم از این صنعت در کشور اسلامی ایران باید با الهام از قرآن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فقهی و حقوقی گردشگری با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.