تبیین تناسبات طراحی در فضاهای مسکونی روستایی بر اساس الگوهای پایدار دراقلیم گرم و خشک ( نمونه مورد مطالعه: شهرستان ورامین)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 919

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

FNSSRD03_042

تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393

Abstract:

سوخت های فسیلی در طبیعت طی صدها هزار سال تکوین یافته اند که در مقایسه با میزان مصرف قابل بازسازی نیستند و متاسفانه تمدن جدید روش زندگی را بر اساس آن بنا کرده است .در بحث توسعه پایدار، توجه مجدد به امر طراحی اقلیمی و بازگشت به معماری و شهرسازی بومی با بهره وری از تکنولوژی همگون با محیط زیست مطرح میگردد؛ چراکه در این نوع طراحی با استفاده حداکثر از انرژی های پاک و همسازی با شرایط اقلیمی، ضمن تأمین شرایط آسایش انسان و کمترین دخل و تصرف در طبیعت، صرفه جویی در مصرف انرژی و حفظ محیط زیست سالم برای نسل های آینده ممکن می شود. لذا دو اصل را می توان در دستور کار این بخش قرار داد: حداقل استفاده از سوختهای فسیلی، حداکثر استفاده از انرژی های تجدید پذیر با توجه به الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و تدوین الگویی جهت کاربری مسکونی در این اقلیم. بنابراین اصول طراحی بومی گامی است به سوی پایداری.در این مقاله به بررسی راهکارهای الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک به طور خاص در دو روستای شهرستان ورامین به روش توصیفی تحلیلی پرداخته می شود که در جهت طراحی ساختمان مسکونی توام با نیازهای انسان امروزی است و موجبات آسایش ساکنین آن را فراهم می نماید و از نظر صرفه جویی مصرف انرژی کار آمد است.

Keywords:

عوامل اقلیم گرم و خشک , معماری بومی , مسکن پایدار

Authors

نسیم خانلو

دکتری شهرسازی، استادیارگروه معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

وحید میرزایی

کارشناسی ارشد معماری، مربی گروه معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :