بررسی مدیریت بهداشتی استخرهای پرورشی ماهیان قزل آلا در استان کرمان
Publish place: 2nd National Congress of Ecological Agriculture
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,156
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEA02_203
تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386
Abstract:
به منظور بررسی مدیریت بهداشتی استخرهای پرورشی ماهیان قـزل آلا در اسـتان کرمـان ، مطالعـه آلـودگی هـای باکتریـایی ماهیان و فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب استخرها مورد ارزیابی قرار گرفت . مطالعات آلودگی های باکتریایی با بررسـی 200 نمونه از ماهیان قزل آلا با متوسط وزنی 200-50 گرم که مبتلا به پوسیدگی باله ها – تیرگی بدن و یـا ماهیـان تـازه تلـ ف شده انجام شد . این مطالعات از اواخر مهر 1381 شروع و تا اواخر اردیبهشت 82 به مدت 7 ماه در 8 کارگاه پرورش مـاهی انجام شد . اندام های نمونه برداری نیز شامل کلیه – طحال – مغز و خوردگی باله های پشتی و دمی بود . علائم بالینی نمونـه هـا نیز عمدتًا شامل اگزوفتالمی – تیرگی سطح بدن – کوری – شنای نامتعادل و گروهی خوردگی باله های پشتی و دمی همراه با خون ریزی بود . مطالعات باکتریولوژی انجام شده منجر به جداسازی 6 ایزوله از ارگانیزم های باکتریایی شد که 4 ایزولـه گرم منفی و 2 ایزوله گرم مثبت بود . باکتری های گرم منفی متعلق به جنس های سودوموناس، آسینتو باکتر، سیترو باکتر، آئروموناس هـای متحـرک بودنـد که از اندام های کلیه، طحال و باله ها جداسازی شدند . باکتری هـای گـرم مثبـت نیـز متعلـق بـه جـنس هـای پلانوکوکـوس و استافیلوکوکوس بودند .
در این مطالعه هم چنین تعدادی از فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب اسـتخرها از قبیـل درجـه حـرارت آب و هـوا – اکسیژن – سختی کل – کربنات – کلر – سولفات – کلسیم – منیزیوم – فسفات – هیدروژن سولفوره – اسیدیته - نیتریـت – نیترات - آمونیاک – شوری و قابلیت هدایت الکتریکی اندازه گیری و رابطه آن ها بـا برخـی ار عوامـل بیمـاری زا بررسـی گردید . با توجه به کثرت مراجعه پرورش دهندگان در ارتباط با تلفات و کاهش رشد و پوسیدگی باله ها و ساقه دمی ماهیان و ... و عدم وجود مطالعات لازم در زمینه آلودگی های باکتریایی در کارگاه های پرورشی استان این بررسی برای اولـین بـار در سطح استان صورت گرفت .
Keywords:
Authors
لاله یزدان پناه گوهرریزی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان بخش تحقیقات شی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :