سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معماری بومی (بررسی کوبه های درهای شهمیرزاد از قاجاریه تا امروز)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,556

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HONTAB02_028

Index date: 1 September 2014

معماری بومی (بررسی کوبه های درهای شهمیرزاد از قاجاریه تا امروز) abstract

بر در خانه های قدیمی شهمیرزاد که اغلب از چوب گردو ساخته شده بودند کوبه هایی قرار داشت. شهمیرزاد، یا به لهجه ی اهالی آن شامرزا شهرکیاست ییلاقی در فاصله ی بیست و چهار کیلومتری شمال سمنان در کوهپایه های البرز. سبک معماری آن با ریشه در اعتقادات دینی مردم و متناسب بااقلیم سرد و خشک، درونگراست. کوبه؛ آلتی فلزی است که بر صفحه ی فلزی زیرین کوبند تا اهل خانه را خبر کنند. در این مقاله جمع آوریاطلاعات به شیوه ی ترکیبی - میدانی و کتابخانه ای - انجام شده و روش بررسی تحلیلی- توصیفی است. کوبه های به جای مانده از قاجاریه همگی دست ساز، آهنی و در عین حال نشانه ی تنگدستی و یا توانگری صاحب خانه بودند. کوبه های ظریف تر با صدای زیر خاص زنان و نوع چکشی شکلبزرگ تر و سنگین تر که صدای بمی داشت مخصوص مردان بود. با گذشت زمان، تک کوبه های کوچک برنجی که سازندگان آنها وقت و سلیقه یکمتری در تولیدشان به خرج داده بودند، مورد استفاده واقع شدند. امروزه انواع ریخته گری شده، متقارن و پتینه شده بر درهای فلزی با نمای چوب،جلوه گرند. چرا این عنصر جزئی معماری بومی به شکل جدایی ناپذیر از فرهنگ عامه پابرجا مانده است، حال آنکه اغلب انواع قدیمی آنها، تولیدچلنگران اصفهانی بوده اند و نه آهنگران بومی؟ به نظر می رسد در دوره ی قاجار کوبه ها عناصری کاربردی و زیبایی بخش بودند، حد دسترسی آن هاحتی برای خردسالان نیز مناسب بود، امروزه بی آنکه به جنبه ی عملکردی آن ها توجه خاصی شود به عنوان بخشی از خاطره ی جمعی مردم منطقه بهشکلی تزئینی درآمده اند و این امر به تقلیدی ناخودآگاه از گذشته مانند است.

معماری بومی (بررسی کوبه های درهای شهمیرزاد از قاجاریه تا امروز) Keywords:

معماری بومی (بررسی کوبه های درهای شهمیرزاد از قاجاریه تا امروز) authors

سیده طاهره مصطفوی گرجی

کارشناس ارشد نقاشی

شیدسا زراعی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
همه ی تصاویر موجود در این مقاله توسط نگارنده در ...
L in, Rung-Tai (2006), Form Visual Culture to Design Culture, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معماری بومی (بررسی کوبه های درهای شهمیرزاد از قاجاریه تا امروز)" توسط سیده طاهره مصطفوی گرجی، کارشناس ارشد نقاشی؛ شیدسا زراعی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی هنر تبرستان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله در، کوبه، شهمیرزاد، قاجاریه هستند. این مقاله در تاریخ 10 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1556 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بر در خانه های قدیمی شهمیرزاد که اغلب از چوب گردو ساخته شده بودند کوبه هایی قرار داشت. شهمیرزاد، یا به لهجه ی اهالی آن شامرزا شهرکیاست ییلاقی در فاصله ی بیست و چهار کیلومتری شمال سمنان در کوهپایه های البرز. سبک معماری آن با ریشه در اعتقادات دینی مردم و متناسب بااقلیم سرد و خشک، درونگراست. کوبه؛ آلتی فلزی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معماری بومی (بررسی کوبه های درهای شهمیرزاد از قاجاریه تا امروز) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.