سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,347

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TOURISM01_215

Index date: 5 September 2014

بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان abstract

آب و هوا مهمترین عامل در توسعه صنعت توریسم محسوب می شود. آب و هوا همراه با موقعیت جغرافیای، توپوگرافی، چشم انداز، پوشش گیاهی و جانوران، به عنوان یکی از مهم ترین منابع پایه محلی در توسعه صنعت گردشگری نقش ایفا می کند. این تحقیق با هدف بررسی اثر شرایط اقلیمی بر گردشگری شهرستان کاشان، صورت گرفته است از داده های هواشناسی ایستگاه سینوپتیک کاشان، در یک دوره آماری 42 ساله( 2007- 1966) و همچنین از آمار بازدیدکنندگان بنای تاریخی خانه بروجردی ها و باغ فین کاشان در یک دوره آماری 7 ساله ( 1390- 1384)، استفاده شده است. روش ارزیابی شرایط اقلیمی برای گردشگری در این - تحقیق، شاخص اقلیم گردشگری ( TCI ) می باشد. طبق نتایج این شاخص در شهرستان کاشان ماه های فصل سرد سال (نوابر، دسامبر،ژانویه، فوریه)، به دلیل بارش باران و همچنین دمای پایین هوا و ماه های فصل گرم سال (ژوئن، ژولای، آگوست ، سپتامبر) به دلیل بالا بودن دمای هوا از شرایط مناسبی برای گردشگری برخوردار نمی باشند. همچنین فصل بهار(مارس، اوریل، می) و پاییز (اکتبر) بهترین شرایط را برای گردشگری و گذراندن اوقات فراغت دارند. به طوریکه آسایش حرارتی از اواخر اسفند تا اوایل خرداد، و در پاییز، از مهر تا اوایل آبان در شهرستان کاشان حاکم می شود. برای بررسی چگونگی ارتباط شرایط اقلیمی با گردشگری در شهرستان کاشان از روش رگرسیون خطی چندمتغیره استفاده شد. طبق این روش بین میانگین دمای هوا ، تعدادساعات آفتابی، وزش باد و تعداد گردشگران رابطه مستقیم و مثبت وجود دارد و ارتباط بین بارش و رطوبت نسبی هوا با تعداد گردشگران و بازدیدکنندگان منفی می باشد و با افزایش بارش و رطوبت تعداد بازدیدکنندگان کاهش می یابد.

بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان Keywords:

بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان authors

مرضیه مجد برزکی

استاد مدعو دانشگاه پیام نور برزک

جواد شکرریز

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور برزک

مهدیه رضی

استاد مدعو دانشگاه پیام نور برزک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آروین، ‌عباسعلی، (1385)، ویژگی های اقلیم شناختی معماری بومی شهر ...
جهان بخش، سعید، (1377)؛ « ارزیابی زیست اقلیم انسانی تبریز ...
حسنوند، عباس(مریم سلیمانی تبار وحجت الله یزدان پناه)، (1390)، «تبیین ...
ذولفقاری، حسن(فرشاد مرادی)، (1383)، «بررسی آسایش حرارتی استان کرمانشاه»، مجله ...
Maureen, D _ Palutikof, A and J, (2001), CLIMATE IMPACTS ...
Gandomkar, A , Mohseni, N, (2011), Analysis and Estimate Tourism ...
Scott, D , MCBoyL, G, (2001), using tourism climae index ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان" توسط مرضیه مجد برزکی، استاد مدعو دانشگاه پیام نور برزک؛ جواد شکرریز، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور برزک؛ مهدیه رضی، استاد مدعو دانشگاه پیام نور برزک نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی توریسم وگردشگری سبز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صنعت گردشگری، شاخص اقلیم گردشگری، TCI ، شرایط اقلیمی، شهرستان کاشان، شاخص آسایش حرارتی هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1347 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب و هوا مهمترین عامل در توسعه صنعت توریسم محسوب می شود. آب و هوا همراه با موقعیت جغرافیای، توپوگرافی، چشم انداز، پوشش گیاهی و جانوران، به عنوان یکی از مهم ترین منابع پایه محلی در توسعه صنعت گردشگری نقش ایفا می کند. این تحقیق با هدف بررسی اثر شرایط اقلیمی بر گردشگری شهرستان کاشان، صورت گرفته است از داده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.