ارزیابی تناسب روش مورا وارسون جهت پهنه بندی خطر زمین لغزش درزاگرس مرکزی(استان چهارمحال وبختیاری)
Publish place: 10th Symposium of Geological Society of Iran
Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,040
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI10_268
تاریخ نمایه سازی: 5 فروردین 1386
Abstract:
با توجه به توسعه روزافزون عملیات عمرانی از جمله جاد هسازی، احداث تأسیسات آبی خاکی همچون سدها، مخازن، تون لها و ... نیاز به ایجاد روشهای آمایش سرزمین متناسب با مناطق مختلف بیش از پیش احساس م یگردد. یکی از مخاطرات عمده در مناطق کوهستانی ایران وقوع انواع ناپایداریهای طبیعی بویژه زمین لغزشها م یباشد. در استان چهارمحال وبختیاری باشرائط زمین شناختی و جغرافیایی خاص زاگرس در دو دهه اخیر و بویژه پس از آغاز و احداث عملیات اجرایی دو جاده شهرکرد- ایذه و شهرکرد- مسجدسلیمان شاهد وقوع انواع حرکات تود های بوده ایم. تاکنون مشخصات بیش از ٢٥٠ مورد لغزش دراین منطقه ثبت گردیده است. امروزه درنواحی مختلف دنیا محققین زمین شناس ازشیوه های تجربی متنوعی جهت تفکیک مناطق مستعد ناپایداری دامنه وبه ویژه زمین لغزش استفاده می کنند. یکی ازمعتبرترین وکارآمدترین این روشها توسط موراووارسون ارائه شد. باتوجه به شباهتهای اقلیمی وزمین شناختی زاگرس مرکزی با منطقه تحقیق محققین
یادشده ونیز امکان استفاده سریع وآسان متخصصین زمین شناس وغیرزمین شناس، این روش درحوضه دوآب صمصامی درغرب استان چهارمحال وبختیاری موردآزمون وارزیابی دقیق قرار گرفت.
نتایج بدست آمده نشان می دهد که با اندک تغییری درکلاسهای ایجاد شده درنقشه پهنه بندی نهائی به روش مورا- وارسون می توان ازاین شیوه با دقتی حدود ٥٧ درصد درزاگزس مرکزی استفاده نمود.بدین ترتیب این روش جهت بکارگیری درنواحی با مشخصات زمین ریخت شناسی مشابه زاگرس مرکزی کاربرد نسبتا مناسبی دارد. .بااینحال به جهت دراختیار داشتن روشهای مختلف دیگر پیشنهاد می گردد که دقت شیوه های گوناگون پهنه بندی تاحصول به دقتهای بالای ٨٠ درصد بطور دقیق وعلمی مورد واسنجی قرارگیرد.
Keywords:
زمین لغزش پهنه بندی زاگرس مرکزی حوضه دوآب صمصامی- مورا- وارسون
Authors
سیدنعیم امامی
دانشجوی دکتری زمین شناسی دانشگاه اصفهان
رحمت الله الهامی
عضوهیا ت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :