تأثیر تیپ رشدی لوبیا قرمز بر کارایی غلظت های کاهش یافته علف کش
Publish place: 5th Iranian Weed Science Congress
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 689
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED05_177
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
Abstract:
به منظور بررسی تأثیر تیپ رشدی لوبیا قرمز بر کارایی غلظت های کاهش یافته علفکش ایمازاتاپیر در کنترل علف های هرز آزمایشی در بهار سال 1391 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیپ رشدی در دو سطح (رقم اختر تیپ ایستاده و گلی تیپ رونده) و غلظت علفکش ایمازاتاپیر در پنج سطح (صفر، 25، 50، 75 و 100 گرم ماده مؤثره) بود. نتایج نشان داد که زیست توده علف های بطور معنی داری تحت تاثیر تیپ رشدی و غلظت علفکش قرار گرفت. همچنین کارایی غلظت های محتلف علفکش تحت تاثیر تیپ رشدی قرار گرفت. زیست توده علف های هرز در رقابت با رقم اختر (تیپ ایستاده) بیشتر از رقم گلی (تیپ رونده) بود. بطوریکه علف های هرز تاج خروس، سوروف، خرفه و پیچک صحرائی در رقابت با رقم گلی به ترتیب 44، 13، 66 و 56 درصد زیست توده کمتری نسبت به رقم اختر تولید کردند. بطور کلی، در مزارع ای که تاج خروس علف هرز غالب است و در صورت کشت رقم رونده گلی توصیه می شود مصرف ایمازاتاپیر به 25 گرم ماده موثره در هکتار کاهش یابد. برای کنترل سایر علف های هرز دز 50 گرم در هکتار به اندازه دز 100 گرم ماده موثره در هکتار موثر بود. بنابراین در جائیکه علف های هرز مذکور با لوبیا تداخل داشته باشند نصف دز توصیه شده برای کنترل مناسب آنها، کافی خواهد بود.
Keywords:
Authors
فواد سهیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زنجان
علیرضا یوسفی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان
افشین توکلی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :