سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی هویت و نحوه شکل گیری شهرهای ایرانی- اسلامی در گذر زمان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,624

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAU02_047

Index date: 5 September 2014

بررسی هویت و نحوه شکل گیری شهرهای ایرانی- اسلامی در گذر زمان abstract

یکی از مهمترین موضوعات مطرح در غالب تحقیقات و اظهارنظرهایی که در مورد شهرهای معاصر ایرانی انجام میشود، مسأله بیهویتی بافتها و کالبد جدید شهری است. در حالی که غالب بافتهای تاریخی شهرها به عنوان بافتهایی با هویت ایرانی واسلامی معرفی میشوند. اما باید توجه داشت که در این گونه اظهارنظر، امکان بروز این توهم وجود دارد که موضوع هویت در سیما و کالبد ظاهری ابنیه شهری محدود شود، در حالی که مبانی اصلی هویت، اصول و ارزشهای معنوی و فرهنگی مستتر درآنهاست که معمولاً به تبع جو حاکم و تداوم روند به ارث رسیده طی نیم قرن گذشته، از آن وجوه معنوی و کیفی غفلت شده وتمرکز اصلی بر جنبههای فیزیکی و کمی قرار میگیرد.شهر مجموعه ای از کالبد و عملکردهاست که براساس نیازها، فعالیت ها و رفتارهای ساکنین آن شکل گرفته و بستر مناسبی برای پاسخگویی به نیازها و ظرفی برای برقراری هرچه بهتر تعاملاتاجتماعی شناخته می شود. در شهرهای ایرانی فرم ظاهری هر شهر ناشی از محتوا و معنایی در باطن است که ریشه در جهانبینی، ارزش ها، فرهنگ و طبیعت بومی آن منطقه دارد که در مجموع هویت آن شهر را تعریف می نماید. لذا این هویت شهر است که الگوی برنامه ریزی، طراحی و توسعه شهر را تعیین و وجه متمایز کننده آن شهر از سایر شهرها به عنوان الگویی خاصرا حائز اهمیت می نماید که دو معیار مهم ایرانی – اسلامی بودن شهرها در راس این موضوع قرار دارد.این پژوهش بر آن است که نقش مبانی نظری و فلسفی را در شکل گیری هویت شهرها بررسی کند و به سیر تحول این هویت در طول زمان بپردازد تا از این راه به علل بی هویتی شهرهای کنونی برسد.روش گردآوری اطلاعات را می توان به دو نحوه : مطالعه کتابخانه ای، جستجوی اینترنتی، ایران دسته بندی کرد

بررسی هویت و نحوه شکل گیری شهرهای ایرانی- اسلامی در گذر زمان Keywords:

بررسی هویت و نحوه شکل گیری شهرهای ایرانی- اسلامی در گذر زمان authors

سیده پریا امیری هفشجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

سیدفرشاد امیری هفشجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد یاسوج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ و همکاران، 1391، بازشناسی هویت کالبدی در شهرهای اسلامی ... [مقاله ژورنالی]
سلطان اه، ‌حسین، 1362، روند شکل گیری شهرو مراکز مذهبی ...
شکوئی، حسین، 383 1، اندیشه های نو در جغرافیا، فلسفه ...
اشکوهی، حسین، 365 1، جغرافیای اجتماعی شهرها، ‌تهران، انتشارات جهاد ...
اضرابی، اصغر و همکاران، 1387، بررسی تاریخی از ساختار کالبدی ...
آفرجام، رسول و همکاران، 1390، فصلنامه برنامه ریزی منطقه ای، ... [مقاله ژورنالی]
نقی (ه، محمد، 1387، شهر و معماری سلامی، تهران، انتشارات ...
نظریان، علی اغر، 1374، جغرافیای شهری ایران، تهران، دانشگاه یام ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی هویت و نحوه شکل گیری شهرهای ایرانی- اسلامی در گذر زمان" توسط سیده پریا امیری هفشجانی، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر؛ سیدفرشاد امیری هفشجانی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد یاسوج نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت، شهر های ایرانی – اسلامی، الگو، بافت هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2624 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مهمترین موضوعات مطرح در غالب تحقیقات و اظهارنظرهایی که در مورد شهرهای معاصر ایرانی انجام میشود، مسأله بیهویتی بافتها و کالبد جدید شهری است. در حالی که غالب بافتهای تاریخی شهرها به عنوان بافتهایی با هویت ایرانی واسلامی معرفی میشوند. اما باید توجه داشت که در این گونه اظهارنظر، امکان بروز این توهم وجود دارد که موضوع هویت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی هویت و نحوه شکل گیری شهرهای ایرانی- اسلامی در گذر زمان با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.