سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ساماندهی منظر شهری دروازه امام و طراحی فضای ورودی مسجد جامع عتیق شیراز

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,397

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAU02_090

Index date: 5 September 2014

ساماندهی منظر شهری دروازه امام و طراحی فضای ورودی مسجد جامع عتیق شیراز abstract

مرمت شهری گذر فرهنگی- تاریخی دروازه امام شیراز با توجه به حضور عنصر با ارزش مسجد جامع عتیق شیراز، به دلیل ارتباط مستقیم مسجد با بافت تاریخی- مذهبی شهر شیراز ، با هدف ساماندهی آن انتخاب شده است. روند این تحقیق ،معرفی مسجد جامع عتیق شیراز و شناخت جایگاه آن در دوره های مختلف تاریخی، رابطه فضایی و معنایی بین شاهچراغ و مسجد عتیق و معرفی شاهچراغ به عنوان یک عنصر شاخص و تاثیر گذار بر منطقه و مسجد و بررسی مفصل ارتباطی دو بنا،بررسی شده است . همچنین سبک معماری ، بررسی ویژگی های فرهنگی و هنری ، مصالح و تزیینات مسجد عتیق شیراز، بهویژه تزیینات ورودی و کاشیکاری به کار رفته در آن و مطالعه ای در خصوص ویژگیهای بافت و بناهای ارزشمند واقع در این محدوده ، به عنوان قالب های إرجاع مناسب در جهت طراحی، بررسی عملکرد اجتمایی معبر و دسترسی های اطراف ، تأثیرعبور و حضور مردم محله ، بررسی جایگاه مسجد جامع عتیق در شیراز، از دیدگاه مذهب و تاریخ و هنر معماری، معرفیگردیده است. در این پژوهش به این سؤالات جواب داده می شود : مرمت و إحیاء مسیر تاریخی دروازه امام چه تأثیری در بهبود عبور و حضور مردم در راستای بازدید از اماکن متبرکه در این مسیر خواهد داشت؟ هدف از طراحی جلوخان و ساماندهی ورودی مسجد عتیق چیست و از چه الگوهایی استفاده میشود؟ این تحقیق کاربردی است و نتیجه این پژوهش ، طراحی در سه زمینه معماری، مرمت شهری و ساماندهی ورودی مسجد عتیق و طراحی جلوخان برای آن می باشد. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی - تحلیلی و ابزار تحقیق ، مطالعاتی – میدانی است.

ساماندهی منظر شهری دروازه امام و طراحی فضای ورودی مسجد جامع عتیق شیراز Keywords:

ساماندهی منظر شهری دروازه امام و طراحی فضای ورودی مسجد جامع عتیق شیراز authors

مهرنوش مهرفر

دانشجوی ارشد مرمت و احیاء بافت و بناهای تاریخی

حسین پورنادری

استادیار دانشگاه هنر اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- اقلیم پارس / مصطفوی ؛ سیدمحمدنقی 1345 _ ...
_ فارسنامه ی ناصری / فسایی ؛ میرزاحسن - رستگار ...
_- جغرافیای تاریخی ایران ا مشکور ؛ محمدجواد 1375 _ ...
_ بهسازی بافت تاریخی/ (مدل سازی راهبردی و بنیان های ...
_فنون و تجارب برنامه ریزی مرمت بافت تاریخی شهرها ا ...
= فارسنامه دوم / طاهری ؛ عبدالمحمد _ 1381 / ...
- حبیبی، سید محسن. (1381). "مرمت شهری". تهران: دانشگاه تهران. ...
- فلامکی، محمد منصور. (1344). "باز زنده سازی بناها و ...
_ فلامکی، محمدمنصور. (1357). "سیری در تجارب مرمت شهری (از ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ساماندهی منظر شهری دروازه امام و طراحی فضای ورودی مسجد جامع عتیق شیراز" توسط مهرنوش مهرفر، دانشجوی ارشد مرمت و احیاء بافت و بناهای تاریخی؛ حسین پورنادری، استادیار دانشگاه هنر اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شیراز ، دروازه امام ، مسجد عتیق ، گذر فرهنگی– تاریخی ، جلوخان هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1397 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مرمت شهری گذر فرهنگی- تاریخی دروازه امام شیراز با توجه به حضور عنصر با ارزش مسجد جامع عتیق شیراز، به دلیل ارتباط مستقیم مسجد با بافت تاریخی- مذهبی شهر شیراز ، با هدف ساماندهی آن انتخاب شده است. روند این تحقیق ،معرفی مسجد جامع عتیق شیراز و شناخت جایگاه آن در دوره های مختلف تاریخی، رابطه فضایی و معنایی بین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ساماندهی منظر شهری دروازه امام و طراحی فضای ورودی مسجد جامع عتیق شیراز با 21 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.