سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

هویت دروازه ها در شهرهای اسلامی و باز تعریف منظر ورودی کلانشهرهای امروزی (با تأکید بر فضاهای واسط شهری و تفاوت های ورودی شهر هزاره سومی با دروازه شهر کهن)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,113

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAU02_196

Index date: 5 September 2014

هویت دروازه ها در شهرهای اسلامی و باز تعریف منظر ورودی کلانشهرهای امروزی (با تأکید بر فضاهای واسط شهری و تفاوت های ورودی شهر هزاره سومی با دروازه شهر کهن) abstract

شهر در دوران بعد از اسلام از قوانین مدون جهان بینی اسلامی تبعیت می کند و تاثیر اعتقادات و جنبه های معنایی بر جنبه های فرمی و هویت بخشی شهر بسیار حائز اهمیت بوده است. در فرهنگ معماری و شهرسازی ایرانی ورودیها همیشه باواسطه طراحی شده است و برای تغییر فضا همیشه مفصلهایی به عنوان واسطه، میان مکانهای اصلی قرار میگیرند. این موضوع حتی در ورودی شهری ها نیز بسط پیدا می کرد و همواره در معماری اسلامی مفهوم درون و بیرون و تمایز بین ایندو مورد توجه و هویت بخش بوده است. در گذشته نخستین تصویری که از هر شهر در ذهن مسافرین نقش می بست ورودیآن بود که هویت بخش آن شهر و بازگو کننده ایدئولوژی حاکم محسوب می شده است. با رشد صنعت و پیشرفت تکنولوژی مفاهیم گذشته به دست فراموشی سپرده شده و همچنین مفاهیم نو و نیازهای متناسب با امروز به وجود آمده است و با تغییردر نحوه ارتباطات و جایگزین شدن ماشین به جای وسایل حمل و نقل در گذشته، شکل شهرهای امروزی تغییرات عمده ای کرده است. با تغییر در کالبد شهر، کارکردهایی مانند دروازه، منسوخ و به دست فراموشی سپرده شد و مفاهیم نو، متناسب بانیاز شهرهای امروزی به وجود آمد و فضای میان شالوده ای بین درون و بیرون، آنقدر بسیط شد که از حوزه ادراک انسانیخارج گردید. اما مفهوم عبور، در اذهان باقی ماند و تفاوت اینجا از آنجا- با وجود پیدایش تفاوت در مفهوم فاصله با آنچه که در گذشته فهم می شد- برای آدمی رنگ نباخت. روش پژوهش از نوع کیفی و بررسی ها متکی بر روش مقایسه تطبیقی است.این مقاله سعی دارد از طریق بازشناخت تفاوت شهر امروز از دیروز، تعریفی نوین از مفهوم دروازه ورودی شهر هزاره سومی ارائه دهد.

هویت دروازه ها در شهرهای اسلامی و باز تعریف منظر ورودی کلانشهرهای امروزی (با تأکید بر فضاهای واسط شهری و تفاوت های ورودی شهر هزاره سومی با دروازه شهر کهن) Keywords:

هویت دروازه ها در شهرهای اسلامی و باز تعریف منظر ورودی کلانشهرهای امروزی (با تأکید بر فضاهای واسط شهری و تفاوت های ورودی شهر هزاره سومی با دروازه شهر کهن) authors

نادیا قشلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ استیرلن هانری(1377)، اصفهان، تصویربهشت، ترجمه جمشید ارجمند، چاپ اول، ...
اوستروفسکی واتسلاف(1378)، شهرسازی معاصر(از نخستین سرچشمه ها تا منشور آتن)، ...
بل سایمون (1386)، منظر، الگو، ادراک و فرایند، ترجمه بهناز ...
پاکزاد جهانشاه(1384)، مبانی نظری و فرایند طراحی شهری، چاپ اول، ...
قیبی محسن(1387)، از شارتا شهر (تحلیل تاریخی از مفهوم شهر ...
حافظ نیا محمدرضا(1378)، مقدمه ای برروش تحقیق درعلوم انسانی، تهران، ...
خادمی مسعود و رضا رفیعی جوزم(1388)، بررسی مولفه های کیفیت ...
خواجه نوری عباسقلی1381)، روش تحقیق، چاپ ششم، تهران، انتشارات دانشگاه ...
سلطان زاده حسین(1372)، فضاهای شهری در بافت های تاریخی ایران، ...
شاهچراغی آزاده(1382)، جهان بدون مرز، فضای بدون مرز، فصلنامه معماری ...
طبیبیان منوچهر و نصیبه چربگو و انسیه عبدالهی مهر(1390)، بازتاب ...
کرامتی غزال(1390-1391 الف)، مباحث مطرح شده در درس تنظیم شرایط ...
کرامتی غزال(1390ب)، مطالعات «تدقیق مکان دروازه های شهر تهران» از ...
موریس جیمز(1374)، تاریخ شکل شهر تا انقلاب صنعتی، ترجمه راضیه ...
هال پیتر(1387)، برنامه ریزی شهری و منطقه ای، ترجمه جلال ...
_ Koolhaas Rem & Bruce Mau (1995), Generic city, Rotterdam, ...
Tschumi Bernard(1994), Architecture and Disjunction, MT press paperblack, edition. _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "هویت دروازه ها در شهرهای اسلامی و باز تعریف منظر ورودی کلانشهرهای امروزی (با تأکید بر فضاهای واسط شهری و تفاوت های ورودی شهر هزاره سومی با دروازه شهر کهن)" توسط نادیا قشلاقی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت شهر، بینش اسلامی، فضاهای واسط، دروازه هزاره سومی هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3113 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهر در دوران بعد از اسلام از قوانین مدون جهان بینی اسلامی تبعیت می کند و تاثیر اعتقادات و جنبه های معنایی بر جنبه های فرمی و هویت بخشی شهر بسیار حائز اهمیت بوده است. در فرهنگ معماری و شهرسازی ایرانی ورودیها همیشه باواسطه طراحی شده است و برای تغییر فضا همیشه مفصلهایی به عنوان واسطه، میان مکانهای اصلی قرار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله هویت دروازه ها در شهرهای اسلامی و باز تعریف منظر ورودی کلانشهرهای امروزی (با تأکید بر فضاهای واسط شهری و تفاوت های ورودی شهر هزاره سومی با دروازه شهر کهن) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.