سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,529

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAU02_262

Index date: 5 September 2014

درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی abstract

سکونت در شهر آثاری بر زندگی فردی و جمعی انسانها می گذارد که از روزگاران قدیم تا به امروز بخصوص از حدود دو قرن پیش تاکنون موضوع تامل اندیشمندان اجتماعی، فلاسفه، جامعه شناسان و شهرسازان بوده است. هر کدام از این متخصصین، شهر و نظامشهری را از دیدگاههای خاص خود مورد مداقه قرار داده و نظریه های مختلفی در مورد آن ارائه داده اند. به طور کلی جامعه شناسی شهری به معنی مطالعه جامعه شناختی شهرها، زندگی شهری یا شهرگرایی است. جامعه شناسی شهری از جمله شاخه های معرفتی است که صرفا و اختصاصاٌ شهر را به عنوان محیط مخلوق و بعنوان یک محصول اجتماعی، کانون توجه و مطالعه خود قرار می دهد. ازمنظر این علم؛ شهرنشینی، مرحله گذار از اجتماع مبتنی بر علقه ی خونی به جامعه سازمان یافتهی مبتنی بر قراردادهاست. از بعدتاریخی نیز سه دوره را در شکل گیری نظریه پردازی جامعه شناسی شهری می توان مورد تفکیک قرار داد. از طرف دیگر با توجه به این موضوع که قلمرو جامعه شناسی شهری وسیع و متنوع می باشد و از معماری شهری گرفته تا راه بندان های خیابانی ، تجربهزندگی شهری، رفتار انبوه مردم و جماعات، مسکن، برنامه ریزی و مانند اینها. لذا با توجه به موارد مطروحه حال جای این سوال باقیاست که شهرسازی مطلوب اسلامی از منظر دین مبین اسلام دارای چه مولفه هایی است و اساسا دین مبین اسلام به عنوان برنامه زندگی، دارای چه اهداف راهبردی و کاربردی در شهر و شهرسازی مطلوب اسلامی است که در نهایت انسان را به سعادت دنیوی واخروی برساند. پژوهش حاضر به روش توصیفی – تحلیلی انجام شده و از دید نوع پژوهش، کاربردی به شمار می رود. برای فراهم نمودن بستر و زمینه مناسب و مساعد زندگی در شهر مطلوب اسلامی باید مولفه های مسجد محوری، امنیت، عدالت ، تحرک اقتصادی، بهداشت، مسکن مطلوب، زراعت (فضای سبز) مورد توجه و در طراحی های شهری مورد نظر قرار گیرد

درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی Keywords:

درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی authors

حسین اسدی

کارشناس برنامه و بودجه دانشگاه هنر اسلامی تبریز و دانشجوی دکتری جامعه شناسی

مجید واحدی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگله پیام نور مرکز تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ابراهیمی، محمد حسن(1375) «مدخل بحث درباره شهر اسلامی»، نشریه ...
- افروغ، عماد(1377)؛ فضا و نابرابری اجتماعی، ارایه الگویی برای ...
-بلخاری، حسن(1377)، «زیر سایه معنا، هویت مفهومی و معنوی شهر ...
- توسلی، غلامعباس(1385) جامعه‌شناسی شهری، تهران، انتشارات دانشگاه پیام نور، ...
- حکیمی محمدرضا (1386)، جامعه سازی قرآنی، قم، چاپ هشتم، ...
- زیولف، کورودا ایگورا، «مرکز و حاشیه در شهرنشینی از ...
- ساوج، مایک و وارد، آلن(1387)، جامعه‌شناسی شهری، ترجمه ابوالقاسم ...
- طباطبایی، سید محمد حسین، تفسیرالمیزان، ترجمه سید محمد باقر ...
- گیدنز، آنتونی(1386)، جامعه‌شناسی، ترجمه حسن چاوشیان، تهران، نی ...
- مکارم شیرازی، ناصر()، تفسیر نمونه، قم، موسسه تحقیقات و ...
- نقدی، اسد... (1382)؛ درآمدی بر جامعه شناسی شهر، انسان ...
- یاسوماسا، کورودا و تانسوزو، سوزوکی، «نگرش تحلیلی مقایسه ای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی" توسط حسین اسدی، کارشناس برنامه و بودجه دانشگاه هنر اسلامی تبریز و دانشجوی دکتری جامعه شناسی؛ مجید واحدی، استادیار و عضو هیات علمی دانشگله پیام نور مرکز تبریز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهرسازی، جامعه شناسی شهری، شهرسازی اسلامی، اسلام، قرآن، بلد طیب هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3529 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سکونت در شهر آثاری بر زندگی فردی و جمعی انسانها می گذارد که از روزگاران قدیم تا به امروز بخصوص از حدود دو قرن پیش تاکنون موضوع تامل اندیشمندان اجتماعی، فلاسفه، جامعه شناسان و شهرسازان بوده است. هر کدام از این متخصصین، شهر و نظامشهری را از دیدگاههای خاص خود مورد مداقه قرار داده و نظریه های مختلفی در مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.