سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سطوح بازشوها با رویکرد کاهش اتلاف انرژی ضلع شمالی خانه های سنتی اصفهان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,288

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCHCONF01_107

Index date: 5 September 2014

سطوح بازشوها با رویکرد کاهش اتلاف انرژی ضلع شمالی خانه های سنتی اصفهان abstract

از متأخرترین مباحث مطرح در معماری،پایداری وطراحی مطابق بامحیط است.پایداری محیطی حاصل نمی آید،مگر با هدایت فعالیت های بشری به گونه ای که منابع طبیعی برای آیندگان حفظ شود.پایداری محیطی بیشتر برکاهش اتلاف انرژی درمحیط،کاهش تولید عوامل مضر برای سلامت انسان واستفاده از منابع تجدیدپذیر تأکید دارد.درعین حال پایداری درزمینه معماری باید به سمت تدوین ضوابطی پیش رود که برمصرف حداقل انرژی،استفاده از مصالح تجدیدپذیر،حفظ وتجدید انرژی بدون تولید آلودگی تأکید کند دراین مقاله سعی شده است که بابررسی جایگاه ومحاسبه نسبت سطح پنجره ها به سطح دیوار درضلع آفتابگیرخانه های سنتی اصفهان،به یک رابطه علی در زمینه کنترل مصرف انرژی دست یابیم تا بتوان به عنوان یک راهکار مؤثر در معماری مدرن امروز درجهت پایداری هرچه تمامتر در بهینه سازی انرژی بکار بریم.بدین ترتیب،با مروری بر مطالعات صورت گرفته در ارتباط باموضوع وارزیابی مبحث بهینه سازی انرژی واثررات آن وتوجه به اقلیم شهر اصفهان،بااستفاده از روش علی-مقایسه ای 15نمونه از خانه های سنتی شهر اصفهان انتخاب و درصد سطح پنجره ها به مساحت دیوار وتأثیر آن درزمینه کنترل مصرف انرژی مورد ارزیابی قرار می گیرد.نتایج حاکی از آن است که میزان سطح بازشو درجداره آفتابگیر خانه های سنتی اصفهان 30تا60درصد است.براین اساس می توان دریافت که بهره جویی از انرژی تجدیدپذیر همچون نور خورشید در ساختمان های سنتی اصفهان نسبت به ساختمان های مدرن بیشتر بوده وبااصول معماری پایدار مطابق هستند.

سطوح بازشوها با رویکرد کاهش اتلاف انرژی ضلع شمالی خانه های سنتی اصفهان Keywords:

سطوح بازشوها با رویکرد کاهش اتلاف انرژی ضلع شمالی خانه های سنتی اصفهان authors

مصطفی ثانی

دکتری شهرسازی-مدیریت بحران،دانشگاه ایروان ارمنستان

بهنام کوچکیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،موسسه آموزش عالی استرآباد گرگان(مسئول مکاتبات)

احد رسولی امیرآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،موسسه آموزش عالی استرآباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پوراحمدی، محبوبه، (1392) ؛ "بررسی الگوهای پایداری در معماری خانه ...
سخاوتمندی، بهمن و همکاران، (1392) _ " تحلیل میزان تاثیرگذاری ... [مقاله کنفرانسی]
سینگری، مریم و عبدلی ناصر، سروناز، (1391) _ "مقایسه تطبیقیی ...
گیزی، محمد مهدی ومتوسلی، محمد مهدی، (1391) ؛ _ ارزیابی ...
رمضانیان، محمدرحیم و بحر کاظمی، مانی، (1390) _ _ انخاب ...
حبیب، فرخ و حسینی، اکرم، (1389) ؛ 2 تحلیلی از ...
قاسمی سیچانی، مریم، (1387) ؛ " بازشناسی بخشی از هویت ...
کاراپتیان، کاراپت، (1385) ؛ " خانه های ارامنه جلفای نو ...
حاجی قاسمی، کامبیز، (1377) ؛ " گنجنامه، دفتر چهارم :خانه ...
معماریان، غلامحسین، (1372) _ "آشنایی با معماری مسکونی ایرانی، گونه ...
کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پا‌یدار فروردین ماه 1393 ... [مقاله کنفرانسی]
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "سطوح بازشوها با رویکرد کاهش اتلاف انرژی ضلع شمالی خانه های سنتی اصفهان " توسط مصطفی ثانی، دکتری شهرسازی-مدیریت بحران،دانشگاه ایروان ارمنستان؛ بهنام کوچکیان، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،موسسه آموزش عالی استرآباد گرگان(مسئول مکاتبات)؛ احد رسولی امیرآباد، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،موسسه آموزش عالی استرآباد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خانه های اصفهان،معماری پایدار،معماری سنتی،سطح بازشو،اتلاف حرارت هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1288 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از متأخرترین مباحث مطرح در معماری،پایداری وطراحی مطابق بامحیط است.پایداری محیطی حاصل نمی آید،مگر با هدایت فعالیت های بشری به گونه ای که منابع طبیعی برای آیندگان حفظ شود.پایداری محیطی بیشتر برکاهش اتلاف انرژی درمحیط،کاهش تولید عوامل مضر برای سلامت انسان واستفاده از منابع تجدیدپذیر تأکید دارد.درعین حال پایداری درزمینه معماری باید به سمت تدوین ضوابطی پیش رود که برمصرف ... . برای دانلود فایل کامل مقاله سطوح بازشوها با رویکرد کاهش اتلاف انرژی ضلع شمالی خانه های سنتی اصفهان با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.