سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مؤلفه های توسعه پایدار مناطق مرزی با تأکید بر نقش مبادلات مرزی (نمونه موردی: شهرمریوان)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 978

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ASUSC01_566

Index date: 27 September 2014

بررسی مؤلفه های توسعه پایدار مناطق مرزی با تأکید بر نقش مبادلات مرزی (نمونه موردی: شهرمریوان) abstract

امروز تلقی ما از مفهوم توسعه، فرآیندی همه جانبه است که معطوف به بهبود ت مامی ابعاد زندگی مردم یک جامعه است. توسعه خود هدف نیست، بلکه ابزاری است تا انسان را متناسب با مکانی که در آن زیست می کند به جایگاه و موقعیت شایسته برساند. به سخن دیگر، توسعه پایدار بویژه بعد انسانی آن، توسعه ای است که نه تنها رشد اقتصادی ایجاد می کند بلکه منافع آن را هم عادلانه توزیع می کند. به جای تخریب محیط زیست آن را بازسازی می کند به جای در حاشیه قراردادن مردم به آنها قدرت می دهد. مناطق مرزی کشور به دلایل متعدد از جمله موقعیت جغرافیایی، جنگ ه شت ساله ایران و عراق، دوری از مراکز قدرت و تصمیم گیری از جمله مناطق محروم کشور محسوب می گردند و دولت برای جبران محرومیت و توسعهاین مناطق دست به فعال نمودن بازارچه های مرزی در جهت رونق بخشیدن به فعالیت های اقتصادی، ایجاد اشتغال، ایجاد انگیزه برای تداوم اسکان مرزنشینان در مناطق مرزی و تأمین امنیت مرزها نموده است. شهر مریوان در غرب کشور با داشتن مرزی فعال و گمرک بین المللی، مهمترین مسیر خروجی ترانزیتی و فعال ترین مرز زمینی (مرز خاکی) صادراتی کشور با عراق محسوب می شود و این امر سبب رونق در مبادلات مرزی، تجاری و گردشگری بین المللی شده است. در سال گذشته در خصوص ترانزیت خروج کالا بعد از بندر امام و بندر عباس سومین مرکز کشور و از لحاظ واردات چهارمین مرز فعال کشور بوده که نشان از موفقیت بازارچه در بعد صادرات و واردات محصولات در بعد فرامنطقه ای و ملی دارد. از همین رو در این مقاله سعی به ارزیابی و تأثیر بازارچه در ابعاد کلی توسعه پایدار (اقتصادی، اجتماعی و امنیت) بر روی شهر مریوان و روستاهای (باشماق و انجیران) پیرامون بازارچه دارد. این مقاله از روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع اسنادی، کتابخانه ای و میدانی با توزیع پرسشنامه، اطلاعات و داده ها جمع آوری و با نرم افزار (spss) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

بررسی مؤلفه های توسعه پایدار مناطق مرزی با تأکید بر نقش مبادلات مرزی (نمونه موردی: شهرمریوان) Keywords:

بررسی مؤلفه های توسعه پایدار مناطق مرزی با تأکید بر نقش مبادلات مرزی (نمونه موردی: شهرمریوان) authors

سیدمحمد خورسندی

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی پور، زهرا ودیگران(1386)، «بررسی روند شتاب توسعه یافتگی فضاهای ...
اداره کل گمرکات استان کردستان: «http ://www.kcu.iry ...
ازکیا، مصطفی (1377)، «جامعه شناسی توسعه»، تهران:موسسه نشر علم ...
پاپلی یزدی، محمد حسین ومحمد _ ابراهیمی(1381)، «نظریه های توسعه ...
تیلر آید، دانیل و کارل ای، تیلر (1378)؛ «توسعه انسانی ...
رکن الدین افتخاری، ‌عبدالرضا(382 1)؛ «دهیاری ها و مدیریت توسعه ...
فخرفاطمی، علی اکبر (1383) «نقش بازارچه های مرزی در تثبیت ...
کاظمی محمدی (1378) «ارزیابی توسعه پایدار در توسعه شهری»، پایان ...
وزارت امور اقتصادی و دارایی (1375) «بررسی عملکرد بازارچه های ...
Architecture and Sustainabe Urban Spaces Conference Mashhad, Iran, December 2013 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مؤلفه های توسعه پایدار مناطق مرزی با تأکید بر نقش مبادلات مرزی (نمونه موردی: شهرمریوان)" توسط سیدمحمد خورسندی، دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری علوم و تحقیقات نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، شهر مریوان، بازارچه مرزی، اقتصاد هستند. این مقاله در تاریخ 5 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 978 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروز تلقی ما از مفهوم توسعه، فرآیندی همه جانبه است که معطوف به بهبود ت مامی ابعاد زندگی مردم یک جامعه است. توسعه خود هدف نیست، بلکه ابزاری است تا انسان را متناسب با مکانی که در آن زیست می کند به جایگاه و موقعیت شایسته برساند. به سخن دیگر، توسعه پایدار بویژه بعد انسانی آن، توسعه ای است که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مؤلفه های توسعه پایدار مناطق مرزی با تأکید بر نقش مبادلات مرزی (نمونه موردی: شهرمریوان) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.