سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تاریخ کاشت و میزان بذر بر عملکرد و اجزا عملکرد جو بدون پوشینه

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 721
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT09_265

Index date: 17 October 2014

اثر تاریخ کاشت و میزان بذر بر عملکرد و اجزا عملکرد جو بدون پوشینه abstract

جو لخت یکی از واریته ها ی جو معمولی است که علاوه بر تأمین غذای طیور ، می تواند نقش مهمی در تناوب با محصولات زراعی داشته باشد. از مسائل مهم به زراعی در جو لخت تاریخ کاشت و میزان بذر است. تأخیر در کاشت باعث کاهش عملکرد بالقوه گیاه می گردد. کاشت خیلی زود نیز ممکن است باعث فعال شدن شته ها و افزایش بیماری ویروس کوتولگی زرد جو شود . تاریخ کاشت باید طوری تنظیم گردد که گیاه از حداکثر شرایط مناسب محیطی استفاده کند. میزان بذر در کشت جو لخت ، به رقم ، حاصلخیزی خا ک، رطوبت قابل دسترس در خا ک، روش کشت، شرایط بستر بذر و ... بستگی دارد . به منظور بررسی تاریخ کاشت و میزان بذر جو لخت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار طی سال های 80-1379 و 84-1383 در ایستگاه تحقیقاتی چهارتخته مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهر کرد اجرا گردید . میزان بذر در چهار سطح (300، 400، 500 و 600 دانه در مترمربع ) و تاریخ کاشت در چهار سطح ( ۱۰ مهر، ۲۵ مهر، ۱۰ آبان و ۲۵ آبان) به صورت فاکتوریل در کرت ها قرار گرفتند . نتایج نشان داد که با تأخیر در کاشت عملکرد دانه کاهش یافت زیرا تعداد خوشه در واحد سطح و وزن هزار دانه کاهش یافت در حالی که تعداد دانه در خوشه ثابت باقی ماند . بهترین عملکرد از تاریخ کاشت 7/10 به دست آمد در حالی که در سال اول از تاریخ 7/25 و در سال دوم از تاریخ 7/10 حاصل شد . بنابراین محدوده تاریخ کاشت 7/10 لغایت 7/25 جهت کاشت جو لخت مناسب بوده است . افزایش میزان بذر باعث افزایش عملکرد دانه شد ولی بین میزان ها ی بذر 600، 500 و 400 دانه در مترمربع تفاوت معنی دار وجود نداشت . با افزایش میزان بذر تعداد خوشه در واحد سطح افزایش یافت ، تعداد دانه در خوشه ثابت باقی ماند و وزن هزار دانه افزایش یافت ، بنابراین عملکرد دانه افزایش یافت . لذا با توجه به آزمایش فوق محدوده تاریخ کاشت 7/10 لغایت 7/25 و میزان بذر 500-400 دانه در مترمربع جهت کاشت جو لخت در منطقه شهر کرد توصیه می گردد.

اثر تاریخ کاشت و میزان بذر بر عملکرد و اجزا عملکرد جو بدون پوشینه Keywords:

اثر تاریخ کاشت و میزان بذر بر عملکرد و اجزا عملکرد جو بدون پوشینه authors

فرود صالحی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری

سام صفری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری

احمدرضا صادقی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری

مقاله فارسی "اثر تاریخ کاشت و میزان بذر بر عملکرد و اجزا عملکرد جو بدون پوشینه" توسط فرود صالحی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری؛ سام صفری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری؛ احمدرضا صادقی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تاریخ کاشت، عملکرد، جو بدون پوشینه هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 721 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جو لخت یکی از واریته ها ی جو معمولی است که علاوه بر تأمین غذای طیور ، می تواند نقش مهمی در تناوب با محصولات زراعی داشته باشد. از مسائل مهم به زراعی در جو لخت تاریخ کاشت و میزان بذر است. تأخیر در کاشت باعث کاهش عملکرد بالقوه گیاه می گردد. کاشت خیلی زود نیز ممکن است باعث فعال ... .