جدا سازی و تصفیه اتیلن دی کلراید (EDC) از پساب واحد تولیدیEDC و VCM مجتمع پتروشیمی بندرامام (ره) به روش اسمز معکوس
Publish place: 9th National Iranian Chemical Engineering Congress
Publish Year: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,930
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICEC09_465
تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1386
Abstract:
ماده شیمیایی اتیلن دی کلراید(EDC) از جمله مواد شیمیایی تولیدی در پتروشیمی کیمیا مجتمع پتروشیمی بندرامام ( ره ) می باشد که در صنایع مصارف عمده ای دارد . پساب این واحد ، حاوی اتیلن دی کلراید ، آب و ذرات 3Fecl می باشد در این بررسی سعی شد EDC بوسیله فرایند جداسازی غشایی در مقیاس آزمایشگاهی تصفیه و جداسازی گردد . غلظتEDC در حوضچه جمع آوری پساب ppm 4000-4250 می باشد .
در این بررسی نشان داده شد که پساب پس از دو مرحله جداسازی غشایی بوسیله فرایندهای غشایی میکروفیلتراسیون(MF) , و نانو فیلتراسیون (RO/NF) در مقیاس آزمایشگاهی غلظت EDC به مقدار 70 – 90 ppm کاهش پیدا کرد . این محدوده مطابق قوانین استاندارد تخلیه پساب به رودخانه در ایران می باشد . با توجه به وجود ذرات 3Fecl در این پساب , یک پایلوت آزمایشگاهی مرحله پیش تصفیه فرایند میکرو فیلتراسیون (MF)طراحی گردید که پس از انجام آزمایشهای مربوطه مشاهده گردید کدورت پساب از Ntu به 1.05 Ntu 65 تقلیل پیدا کرده و ذرات جامد 3Fecl که وجودشان برای غشا RO/NF مضر می باشد حذف گردیدند . در مرحله نهایی ، یک پایلوت آزمایشگاهی فرایند جداسازی غشاییRO/NF جهت جداسازی EDC از آب طراحی گردید . که با انجام آزمایشهای مربوطه مشاهده گردیده آب بصورت فاز نفوذ کرده (تراوش ) و EDC در فاز پس مانده جدا می گردند .
Keywords:
Authors
رحیم محمدی مهر
مرکز تحقیق و توسعه پتروشیمی بندرامام – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهر
بهروز میثمی
مرکز تحقیق و توسعه پتروشیمی بندرامام – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهر
علی باغبانباشی
مرکز تحقیق و توسعه پتروشیمی بندرامام – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهر
منصور جوهری رنگ
مرکز تحقیق و توسعه پتروشیمی بندرامام – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :