سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم لوبیا با دو روش کشت در منطقه ابهر و خرم دره

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 729
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT10_1052

Index date: 17 October 2014

اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم لوبیا با دو روش کشت در منطقه ابهر و خرم دره abstract

به منظور بررسی اثرات تاریخ کاشت و روش کاشت بر عملکرد و خصوصیات مرتبط با آن در دو رقم لوبیا، آزمایش در سه تاریخ کاشت (اول خرداد، 15 خرداد و 30 خرداد ) و دو روش کاشت فاروئی و کرتی (باتراکم ثابت 40 بوته در هر متر مربع) برای دو رقم لوبیای قرمز ناز و چیتی تلاش (هر دو دارای تیپ رشد نامحدود و رونده یا تیپ 3 هستند) اجرا گردید. آزمایش به صورت طرح اسپلیت-فاکتوریل، که در آن تاریخ های کاشت به عنوان کرت های اصلی وارقام و روش کاشت به عنوان کرت های فرعی درنظر گرفته شدند، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1386 در مزرعه تحقیقاتی کشت و صنعت بنیاد زردشت خرمدره به اجرا آمد. بعد از انجام عملیات کاشت و داشت و برداشت نهائی صفاتی چون عملکرد کل دانه، عملکرد بیولوژیک، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و مقایسات میانگین نشان داد که این فاکتورها به طور معنی داری بر عملکرد دانه موثر بودند. بیشترین عملکرد از تاریخ کشت 15 خرداد و روش جوی پشته ای حاصل گردید . تعداد غلاف در بوته مهمترین جزء عملکردی در این آزمایش بود به طوری که از نظر تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه در بین تیمارهای مختلف چندان تفاوتی مشاهده نشد. نتایج همچنین نشان می داد که در مورد عملکرد و اجزای عملکرد در بین روش های مختلف کشت تفاوت معنی داری وجود دارد و روش کشت جوی پشته ای به دلیل مناسبتر بودن بستر و عدم ارتباط مستقیم آب با اندام های لوبیا عملکرد بهتری نسبت به روش کرتی داشت.

اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم لوبیا با دو روش کشت در منطقه ابهر و خرم دره Keywords:

لوبیا , تاریخ کاشت , عملکرد و روش کاشت

اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم لوبیا با دو روش کشت در منطقه ابهر و خرم دره authors

مهدی طاهرخانی

اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

علی فرامرزی

اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

اصغر جعفری

کارشناس مسئول زراعت و باغبانی شهرستان خرم دره

کوروش صیامی

اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مقاله فارسی "اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم لوبیا با دو روش کشت در منطقه ابهر و خرم دره" توسط مهدی طاهرخانی، اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ؛ علی فرامرزی، اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ؛ اصغر جعفری، کارشناس مسئول زراعت و باغبانی شهرستان خرم دره؛ کوروش صیامی، اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله لوبیا، تاریخ کاشت، عملکرد و روش کاشت هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 729 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی اثرات تاریخ کاشت و روش کاشت بر عملکرد و خصوصیات مرتبط با آن در دو رقم لوبیا، آزمایش در سه تاریخ کاشت (اول خرداد، 15 خرداد و 30 خرداد ) و دو روش کاشت فاروئی و کرتی (باتراکم ثابت 40 بوته در هر متر مربع) برای دو رقم لوبیای قرمز ناز و چیتی تلاش (هر دو دارای ... .