سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی _اسلامی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,339

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARUES02_061

Index date: 28 October 2014

بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی _اسلامی abstract

معماری معاصر ایران هنوزر در سردرگمی میان برداشت سطحی از نگاهی حسرت آمیز به گذشته تا فریفتگی به الگوهای غربی به سر می بردومعمار امروز ایران در دستیابی به جوهره بنیادین معماری کشور خویش با چالش های فراوانی رو به روست .معماریگذشته این کشور که همواره با تکیه بر خلاقیت و خصایص پایدار از جایگاهی ویژه بر خوردار بود، در عصر حاضر در اثر مواجهه باپدیده های گوناگون نظیر سیاست های استعماری و سرازیر شدن ثروت های نفتی بدون دارا بودن پشتوانه مدیریتی لازم و نیز با دلباختگی به مظاهر تمدن تازه صنعتی شده غربی از حقیقت فاصله گرفته و صورتی تصنعی و تنزلی پیدا نموده است. هویت را میتوان تجلی فرهنگ در محیط دانست زیرا مکانها از انسان معنا می گیرند و انسان نیز مجموعه ای از باورها و اندیشه ها است که فرهنگ او را شکل می دهد و نمود و تجلی از فرهنگ انسان را در مکان و محیط می توان مشاهده نمود که همان هویت اوست.معماری به رغم تفاوت های سرزمینی که در شکل آن تاثیر فراوانی داشته ، دارای ویژگی های ذاتی ، پویا و تدریجی استکه آن را هویت می نامند . در دوره معاصر، به ویژه در دو دهه اخیر، بحث درباره هویت معماری ایران اغلب با موضوع نسبت با تاریخ همراه شده و از گاه آنان که در جست وجوی معماری باهویت هستند، پرسش از معماری مطلوب معمولا توجه به تاریخ و مباحثه پیرامون ضرورت و نحوه التفات به معماری گذشته را در پی داشته است. از این رو بارها و بارها معماری گذشته ایران وویژگی های آن توسط صاحبنظران مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و بر لزوم توجه به آن در معماری دوره معاصر تاکید شده است. واژه شناسی هویت ، ما را به انسان ، معماری و مولفه های تمیز دهنده آن می رساند .مولفه های تمیز دهنده معماریشامل انسان و باورهایش ، مکان و زمان می باشند . در این پژوهش به بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی-اسلامیپرداخته می شود. این تحقیق بر اساس مطالعات کتابخانه ای انجام گرفته است .نتایج تحقیق نشان مى دهد الگوهای فرهنگی، نه تنها در نحوه تلقی انسانها از چیستی و مفهوم شهر و معماری، بلکه در صورت شهر و معماری نیز قابل بازیابی و مشاهده است

بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی _اسلامی Keywords:

بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی _اسلامی authors

محمد مهدی گودرزی سروش

استادیار معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

میلاد چهاردولی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

محسن میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- آصفی‌مازیارا لناز، ایمانی .(1391).«چالش های فناوری های نوین در ...
- اختر کاوان، مهدی، »، 1386بحران در معماری و اندیشه ...
- بمانیان، محمد رضا و دیگران(1389). بازخوانی هویت معنوی وانگاره ...
- بین کلی.ت، مدرنیته ومدرنیسم، ترجمه حسین علی نوذری، پایان ...
- پیر نیا، محمد کریم.(1378).آشنایی با معماری اسلامی ایران، تدوین ...
- دهخدا، علی اکبر، 1334.لغت نامه دهخدا.دانشگاه تهران-تهران ...
- دیبا، داراب، 1378 » الهام و برداشت از مفاهیم ...
- رحیم زاده.محمد، مفهوم هویت، دومین کنگره تاریخ و شهرسازی ...
_ - فن مایس، پیر.1384 .عناصر معماری:از صورت تا امکان.ترجمه ...
- نقره کار، عبدالحمید. (1378). درآمدی بر هویت اسلامی در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی _اسلامی" توسط محمد مهدی گودرزی سروش، استادیار معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان؛ میلاد چهاردولی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان؛ محسن میرزایی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری ،مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت،هویت ایرانی-اسلامی ،هویت شهری،معماری ایرانی-اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 6 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1339 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری معاصر ایران هنوزر در سردرگمی میان برداشت سطحی از نگاهی حسرت آمیز به گذشته تا فریفتگی به الگوهای غربی به سر می بردومعمار امروز ایران در دستیابی به جوهره بنیادین معماری کشور خویش با چالش های فراوانی رو به روست .معماریگذشته این کشور که همواره با تکیه بر خلاقیت و خصایص پایدار از جایگاهی ویژه بر خوردار بود، در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی عناصر هویت بخش به معماری ایرانی _اسلامی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.