سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تزیینات درمعماری مسجد کبود تبریز

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,767

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DANESH03_068

Index date: 4 November 2014

تزیینات درمعماری مسجد کبود تبریز abstract

معماری اسلامی در تمامی ادوار تاریخی دارای شکوه و عظمتی مثال زدنی بوده است. در این گونه معماری، مسجد مجموعه ای از هنرهای گوناگون است و به تزئین آن توجه خاصی شده است. مسجد اولین جایگاه تجلی هنر اسلامی است. تجلی انوار حق در عالم هستی و کائنات به ظهور رسیده، به وسیله هنرمند مسلمان در معماری جلوه گر شده است. مسجد کبود تبریز یکی از آثار و ابنیه با عظمت ایران می باشد که متعلق به دوره عثمانی می باشد و بر خلاف اکثر مساجد ایرانی به علت هوای سرد تبریز برونگرا ساخته شده است و میانسرا ندارد. در این مقاله با مطالعه و تجزیه تحلیل تزئینات بکاربرده شده در م سجد کبود تبریز می توان به زیبایی، محتوا، واقعیت های هنری بکر و اصیل پی برد. که تزئینات بکار برده شده در این مسجد علاوه بر زیبایی ظاهر از ارش های والاتری برخوردار بوده است و ذهن جست وجوگر را قبل از نمود ظاهری به معنای درونی رهنمون می سازد. و از آنجا که اصول زیباشناسی و ویزگی های خاص سنت ایرانی به طور ظریف و آگاهانه در نقوش تزئینات این مسجد مورد توجه طراحان وقت بوده، می تواند هنرمند معاصر را برای رسیدن به یک اثر هنری با هویت کاملاً ایرانی یاری سازد. با توجه به تماس مستقیم معماری آذربایجان با امپراطوری عثمانی و اینکه شهر تبریز بارها تحت حاکمیت دولت عثمانی درآمده است، نقش گلان مرکزی در شکل گیری مسجد کبود بی تأثیر نبوده است، از طرفی شرایط اقلیمی نیز بااین چهارچوب طراحی در هماهنگی کامل قرار گرفته است. در کل می توان چنین برداشت کرد که این مسجد به لحاظ کالبدی تلفیقی از پلان مرکزی عثمانی و مساجد شبستانی ایرانی است. در طراحی تزئینات داخلی مسجد، برای اولین بار، شرایط محیطی در نظر گرفته شده است، به طور مثال رنگ فیروزه ای به کار گرفته شده در این مسجد که رنگ سرد می باشد با هوای سرد تبریز تلفیق شده و این یکی از دلایل نامگذاری این مسجد به نام فیروزه ی اسلام می باشد.

تزیینات درمعماری مسجد کبود تبریز Keywords:

تزیینات درمعماری مسجد کبود تبریز authors

آیسا احسانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

پریسا دراج

دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پوپ آرتور، م. قاسم علی, زهرا، "معماری ایران"، انتشارات سمیرا، ...
اعتصام. ایرج، "معماری اسلامی"، شرکت پردازش و برنامه ریزی شهری، ...
آژند, یعقوب، "معماری جهان اسلام"، انتشارات مولی، تهران، .1380 ...
شایسته فر, مهناز، "تزیینات کتیبه ای مسجد جامع قزوین"، شماره ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تزیینات درمعماری مسجد کبود تبریز" توسط آیسا احسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس؛ پریسا دراج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله برونگرایی، زیباشناسی، مساجد ایرانی، معماری اسلامی، نقوش تزئینی هستند. این مقاله در تاریخ 13 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4767 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری اسلامی در تمامی ادوار تاریخی دارای شکوه و عظمتی مثال زدنی بوده است. در این گونه معماری، مسجد مجموعه ای از هنرهای گوناگون است و به تزئین آن توجه خاصی شده است. مسجد اولین جایگاه تجلی هنر اسلامی است. تجلی انوار حق در عالم هستی و کائنات به ظهور رسیده، به وسیله هنرمند مسلمان در معماری جلوه گر شده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تزیینات درمعماری مسجد کبود تبریز با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.